ÇOMÜden kısa kısa

ÇOMÜden kısa kısa -Türk-Japon Deniz Forumu katılımcılarından ziyaret


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ) düzenlenen Türk-Japon Deniz Forumuna katılan katılımcılar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Hisarı ziyaret etti.
     Foruma katılmak için üniversiteye gelen Japon heyeti, İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi akademisyenleri Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hisar ile görüştü.
     Prof. Dr. Hisar, Japonya ile birlikte çalışmaktan ve işbirliklerinden memnuniyet duyduğunu aktardı.
    
     -TÖMER Bilim Sohbetlerinin 6ncısı yapıldı-
    
     ÇOMÜ Türkçe Öğretimi ve Araştırma Merkezinin (TÖMER) Türkçe Eğitimi ve Yabancılara Türkçe Eğitimi Anabilim dallarında öğrenim görmekte olan yüksek lisans ve doktora öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği Bilim Sohbetlerinin 6ncısı Eğitim Fakültesinde yapıldı.
     Seminerde, yapılandırmacı yaklaşımın Türkiyedeki uygulamalarını değerlendiren Doç. Dr. Adnan Karadüz, bunun tam olarak uygulanamadığını söyledi. Doç. Dr. Abdullah Şahin ise Türkçe eğitimi alanında son dönemde yayınlanmış çalışmaların yoğunlaştığı konulardan hareketle çalışma yapılabilecek alanları belirtti.
     Doç. Dr. Mehmet Kurudayıoğlu, Türkçe eğitimi bölümlerinin öğrenci sayılarından hareketle öğretim üyesi sayısının yetersizliğini vurguladı.
     Programın sonunda söz alan TÖMER Müdürü Doç. Dr. Aziz Kılınç, ÇOMÜnün Türkçe eğitimi alanında akademisyen yetiştirilmesine yönelik önemli bir misyonu gerçekleştirdiğine dikkati çekti.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber ÇOMÜden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER