ÇOMÜde çocuk edebiyatı etkinliği

ÇOMÜde çocuk edebiyatı etkinliği


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde (ÇOMÜ), çocuk edebiyatı konulu bir dizi etkinlik düzenlendi.
     ÇOMÜ Çocuklar Evi Kreş ve Anaokulu ile Erken Çocukluk Eğitimi Topluluğunun davetleri üzerine kente gelen çocuk edebiyatı yazarı Dr. Fatih Erdoğan, ilk olarak Çocuklar Evini ziyaret edip, 5-6 yaş grubu çocuklarla sınıflarında sohbet etti.
     Terzioğlu Yerleşkesindeki 350 kişilik kreş binasını, Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi (ÖSEM) binasını ile kütüphaneyi de gezen Erdoğan, yerleşkedeki sosyal yaşam alanlarını çok beğendiğini söyledi. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisarı makamında ziyaret eden Erdoğan, ardından Kampüs FMde radyo programına katıldı.
     Etkinlikler kapsamında, Anafartalar Yerleşkesi Süleyman Demirel Konferans Salonunda, çocuk edebiyatı konulu konferans düzenlendi.
     Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şükriye Aras Hisar, konferansın açılışında yaptığı konuşmada, yönetim olarak en önem verdikleri konulardan ilkinin kitap, ikincisinin ise çocuk olduğunu söyledi.
     Dr. Fatih Erdoğanın her iki alanla ilgisi nedeniyle kendileri için önemli olduğunu dile getiren Hisar, Fatih Erdoğanın kitaplarını çocuklarıma çok severek okuttum ve okutmaya da devam ediyorum. Söz uçar, yazı kalır. Dr. Erdoğana çocuklarımıza kitap okumayı sevdirdiği için çok teşekkür ediyorum dedi.
     Ardından Türkçe Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Yüce, Dr. Fatih Erdoğanın kitapları hakkında bilgi verip, Çağımızın en büyük keşfi çocuktur. Çocuk kahramanı yaratan ve çocuklarla ilgili bir dünya kuran Dr. Fatih Erdoğanın aramızda olmasından çok mutluyuz. Erdoğanın kitapları akıl yürütmeyi, araştırmayı ve kurgulamayı çocuklarımıza çok iyi vermiştir diye konuştu.
     Dr. Fatih Erdoğan ise eğitimin bittiği yerde sanatın başladığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Eğitimin ölçülebilir, tanımlanabilir, kuralları ve çerçevesi vardır. Eğitimin karşısında ise bambaşka bir alan var. Benim alanım kitap yazmak ve yazdığım kitapları biraz da resimlemek. Sanatın kuralı yoktur, ölçülemez, sınırsızdır. Edebiyat eğitimin alanına girmez, sanatın alanına girer. Bir çocuğun hayatta ilk karşılaştığı sanat yapıtı iyi resimlenmiş iyi yazılmış bir çocuk kitabıdır.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber ÇOMÜde çocuk edebiyatı etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER