Çok Amaçlı Kültür Merkezinin yapımı hızla

Çok Amaçlı Kültür Merkezinin yapımı hızla sürüyor (Fotoğrofmı)


MERSİN (A.A) - Mersinin merkez Toroslar ilçesi Halkkent Mahallesine yapılacak olan Çok Amaçlı Kültür Merkezinin inşa çalışmaları devam ediyor.
     Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 12 bin metrekarelik alanda yapımına başlanan ve Selçuklu Türk mimarisini yansıtacak şekilde tasarlanan Çok Amaçlı Kültür Merkezinin yapımının hızla sürdüğünü belirtti.
     Yapımı tamamlandığında bölge halkının, tiyatro oyunlarına, seminerlere ve panellere daha kolay katılma fırsatı bulacağını ifade eden Tuna, yapılmakta olan Çok Amaçlı Kültür Merkezinin Selçuklu Türk mimari özelliğiyle sanatsal anlamda, Toroslar ve Mersine çok önemli katkısının olacağını vurguladı.
     Sosyal ve kültürel aktivitelerin gerçekleştirileceği alanların geniş bir şekilde yer alacağını dile getiren Tuna, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Kültür merkezimizde; 607 kişilik tam teşekküllü akustik düzenlemeli konser salonu, toplantı ve konferans salonu, nişan ve düğün gibi etkinliklerin yapılacağı açık alanlar bulunacak. Bunların yanı sıra, mini hayvanat bahçesi, çocuk oyun alanları, çok amaçlı aktivite salonu, sınıf ve atölyeler, 7 adet TORTEK merkezi, fuaye salonu, sanatçı hazırlanma ve simültane tercüme odaları, kütüphane, kafeterya, süs havuzları ve kapalı otopark da yapılacak.
    
     Muhabir: Basir Gülüm
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Çok Amaçlı Kültür Merkezinin yapımı hızla Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER