Çocukluk hizmetlerinin geliştirilmesi

Çocukluk hizmetlerinin geliştirilmesi


MERSİN (A.A) - Mersinde Toplum Temelli Erken Çocukluk Hizmetlerinin Geliştirilmesi konulu çalıştay düzenlendi.
     Mersin Otelinde yapılan çalıştaya Vali Yardımcısı Orhan Eyövge, Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Dr. Süleyman Yiğittir, İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı prof. Dr. Tuğba Yanpar, UNICEF Proje Sorumlusu Özen Karaca ile çok sayıda kamu kurumu temsilcisi katıldı.
     Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve UNICEFin teknik desek sağladığı Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi çerçevesinde yapılan çalıştayda konuşan Temel Eğitim Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Dr. Süleyman Yiğittir, 12 yıllık zorunlu eğitimde okul öncesinin öneminin artırıldığını söyledi.
     Okul öncesi eğitimi önemsediklerini dile getiren Yiğittir, zorunlu eğitim kapsamında 3 bin 500 ana okuluna ihtiyaç duyulduğunu, gerek okul yapımında gerek okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılmasında, artık toplumu devletin yanında görmek istediklerini kaydetti.
     İl Milli Eğitim Müdür Gül de, okul öncesi dönemde, çağdaş ve ekonomik toplumun gerektirdiği duygu ve düşüncelerini özgürce ifade edebilen, araştırmacı, meraklı, girişimci, kendi kendine karar verebilen bireyler yetiştirmek istediklerine işaret etti.
     Kendi haklarına ve başkalarının haklarına saygılı, yeteneklerini kullanma becerisine sahip ve öz denetim geliştirebilen çocukların yetiştirebilmesinin ancak okul ve ailenin iş birliği ile mümkün olacağını vurgulayan Gül, Ailelerin eğitim programlarına katılımları sonucu bilgi, davranış ve tutumlarında meydana gelecek değişiklikler, toplum bilincini ve duyarlılığını geliştirerek toplumun eğitim politikalarına katkıda bulunacaktır. Bu amaçlar doğrultusunda yapılacak çalışmaların amacına uygun yürütülmesi için bütün okul öncesi eğitimi öğretmenlerin yeni yapılanma çerçevesinde eğitime alınması ve bu sürecin onlarla paylaşılması gerekir diye konuştu.
     Mersinin 10 pilot ilden biri olduğunu söyleyen UNİCEF sorumlusu Karaca da, katılımcılara erken çocukluk eğitiminin önemine değinerek, okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması çalışmalarına dikkati çekti.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Çocukluk hizmetlerinin geliştirilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER