Çocuklarının antrenmanlarını evlerinden izleyecekler

Çocuklarının antrenmanlarını evlerinden izleyecekler -Erzurum Geçlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından başlatılan uygulamayla, veliler buz salonlarında antrenman yapan çocuklarını evlerinden izleyebilecekler -İl Müdürü Çintimar


ERZURUM (A.A) - Sagip Sezginer - Erzurum Geçlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü tarafından başlatılan uygulamayla, veliler buz salonlarında antrenman yapan çocuklarını evlerinden izleyebilecekler.
     Erzurum Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Fatih Çintimar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılında kente spor alanında yapılan tesislerle vatandaşlara en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını söyledi.
     Çintimar, buz sporlarının gelişmesi için çalıştıklarını belirterek, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Erzurum Valiliği tarafından verilen araçlarla çocukların salonlara taşınarak, spor yapmalarının teşvik edildiğini ifade etti.
     Buz salonlarında antrenman yapan çocukların aileleri tarafından takip edilmesi için yeni bir uygulamayı hayata geçirdiklerini anlatan Çintimar, çalışmanın altyapısının tamamlandığını söyledi.
     Velilerin buz salonlarında antrenman yapan çocuklarını izleme imkanı bulacaklarını ifade eden Çintimar, 2011 Kış Oyunlarında bu sistem ve bilgisayarlar döşenmişti. Bir altyapısı mevcut. Biz de cüzi miktar bir parayla internet üzerinden bu sistemi yapıyoruz. Antrenman saatlerinde özellikle çalışmaları halkımızın ve velilerimizin paylaşımına açabilmek için böyle bir çalışmayı başlattık dedi.
     Uygulamanın kısa sürede faaliyete geçirileceğini anlatan Çintimar, şunları kaydetti:
     Bütün buz salonlarımızda yeni bir uygulama yaptık. Müdürlüğümüz sitesinde açacağımız link ile aileler, çocuklarının antrenmanlarını siteden izleyebilecek. Velilerimiz artık evlerinde çocuklarının hangi salonda hangi antrenmanı yaparken, nasıl antrenman yapıyor, hocası neler yaptırıyor bunları internet üzerinden takip edebilecek. Bu sistemi birkaç gün içinde devreye sokacağız. Artık velilerimiz bizim siteden görebilecekler. Bu da ayrı bir güzellik olacak.
     Yeni sezonda uluslararası yarışmaları yapacak tesislere sahip olduklarını anlatan Çintimar, Hiçbir eksiğimiz bulunmuyor. Yalnız organizasyon anlamında federasyonlarımızın talep etmesi ve alması gerekiyor. Bunun dışında salonlarımızda sportif etkinlikleri ve çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz dedi.
    
     -Anneler çocuklarını yemek yaparken de internetten izleyebilecek
    
     Short track antrenörü Ela Kara da çocukların spor salonlarında aldıkları eğitimin velilerin görmesinin eğitimciler açısından faydalı olduğunu belirtti.
     Kara, Artık aileler bu sistem sayesinde evlerinde otururken, çaylarını içerken çocuklarının ne yaptığını görebilecekler. Çocuğum düştü mü- Bir şey olur mu- düşüncesi olmadan internetten üzerinden antrenmanları takip edecekler dedi.
     Oğlunu buz patenine getiren Gürbüz Köker de çocuğunun kötü alışkanlıklardan uzak durması için spor aktivitelerine gönderdiklerini söyledi.
     İnternet üzerinden antrenman yapan çocukları izleyebilmenin önemli bir çalışma olduğunu belirten Köker, şunları kaydetti:
     Artık sunulan hizmetle evde çocuklarımızı takip edebileceğiz. Eşim evdeyken, yemek ya da temizlik yaparken çocuğumuzu izleyebilecek. Ne zaman gitti- Ne yaptı- Ne zaman çıktı- diye bir kaygısı olmadan rahat bir şekilde çocuğumuzu bekleyecek. Antrenman bittiğinde çocuğumuz gelip alacağız. Güzel bir çalışma dedi.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Çocuklarının antrenmanlarını evlerinden izleyecekler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER