Çocukların çizgi film izlemesinden esinlendi, yapımcı

Çocukların çizgi film izlemesinden esinlendi, yapımcı oldu -Denizlide, yüksek öğrenimini ABDde iktisat üzerine tamamlayan Murat Boyacı, çocuklarının çizgi film izlemesinden esinlenerek hazırladığı projeyle çizgi film yapımcısı oldu


DENİZLİ (A.A) - İbrahim Süzer - Denizlide, yüksek öğrenimini ABDde iktisat üzerine tamamlayan Murat Boyacı, çocuklarının çizgi film izlemesinden esinlenerek hazırladığı projeyle çizgi film yapımcısı oldu.
     Murat Boyacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocuklarının televizyonda seyrettikleri çizgi filmlerin genelde kahraman odaklı, gerçek hayatla ilgisi olmayan senaryolardan oluştuğuna dikkati çekti.
     Bu durumun çocukların hayatına negatif yönde etkiler bıraktığını dile getiren Boyacı, Hazırlayacağım projenin bunların dışında bir özelliği olması gerektiğini düşündüm. Çocuklarımızı televizyon başından, bilgisayardan nasıl ayırırım, sokağa nasıl çıkarırım diye düşünerek çalışmalara başladım dedi.
     İlk önce çizgi filmlerin hazırlanması için bilgisayar ortamında kullanılan programları araştırmaya başladığını anlatan Boyacı, Ar-Ge çalışmalarından sonra gerekli programları kendi çabası ile öğrendiğini belirtti.
     Boyacı, gerekli programları öğrendikten sonra unutulmaya yüz tutmuş geleneksel çocuk oyunları ip çekme, istop, mendil kapmaca, yakartop gibi oyunların çizgi filmini yaparak ekranda tanıtmaya karar verdiğini vurguladı.
     İşe, çocukların gözüne hoş gelen basit çizgili karakterleri tasarlayarak başladığını anlatan Boyacı, şunları kaydetti:
     Oyunları anlatması için bir dede karakteri oluşturduk. 4-5 de çocuk karakteri tasarladık. Daha sonra bunları bilgisayar ortamına taşıdık. Gerekli teknik aşamaları bitirdikten sonra senaryo kısmına geçtik. Oyunların anlatıldığı akıcı bir senaryo hazırladık. İlk bölümde ip çekme oyununu hazırladık. Bunun ardından her bölümde farklı bir oyun anlatmayı planlıyoruz. Yakar top, istop, mendil kapmaca, körebe gibi çocuklarımızın zevk alacağı, belki yeni nesildeki çocukların hiç duymadığı ya da duyduğu fakat oynamadığı oyunlar olacak. Bu çizgi film ile yeni nesil çocukların bu oyunları öğrenmesini ve oynamasını amaçlıyoruz.
     Boyacı, bunların yanında senaryoda birtakım mesajlara da yer verdiklerine işaret ederek, bir oyunda kazananın ve kaybedenin olacağı, kaybetmenin kötü bir şey olmadığı, oyunda hile yapmamak gerektiği gibi öğretici birçok mesaj verdiklerini söyledi.
     Boyacı, çizgi filmi 2,5 yılda tamamladığını, yayımlanmasıyla ilgili bazı televizyon kuruluşlarıyla görüşmeler yaptıklarını sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Çocukların çizgi film izlemesinden esinlendi, yapımcı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER