Çocuklardan uzun metrajlı film

Çocuklardan uzun metrajlı film -İnönü Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğinde çekilen Işığa Yürümek adlı uzun metrajlı filmin ilk gösterimi yapıldı


MALATYA (A.A) - Malatyada İnönü Üniversitesi ve Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklığıyla çekilen ve okullaşamayan çocukların dramını ele alan Işığa Yürümek adlı uzun metrajlı filmin ilk gösterimi yapıldı.
     Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi Kemal Sunal Salonundaki gösterimden önce yaptığı konuşmada, film projesi kendilerine anlatıldığında heyecanlandıklarını ifade etti.
     Eğitim için kurum olarak Malatyada gösterdikleri çabayı anlatan Bulut, Köy, dağ, taş, kasaba gezerek çocukları okullarına kazandırmaya çalışıyoruz. Okullaşmanın önemini anlatmak için filmin de güzel bir çalışma olduğuna inanıyoruz dedi.
     Filmin projesi dahil tüm çalışmaları organize eden İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitim Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ramazan Çiftlikçi de kız ve erkek çocukların okullara rahat biçimde gitmeleri gerektiğine dikkat çekmek için yola çıktıklarını anlattı.
     Işığa Yürümek isimli filmin Malatyada eğitim konusuyla ilgili ilk uzun metrajlı film olduğuna işaret eden Çiftlikçi, filmin seyirciyle buluşmadan önce davetlilerden görüşlerini almak istedikleri için bir gösterim düzenlediklerini söyledi.
     Çiftlikçi, Çocuklarımızın okula kolay ulaşmaları, okuma güçlüğü çekenlere yardımcı olalım diye bazı konulara dikkat çekmek istedik. Filmde bu mesajları görmek mümkün olacak dedi.
     Filme ilişkin eleştirileri dinleyebilmek adına az sayıda davetliyle böyle bir program hazırladıklarını söyleyen Çiftlikçi, katılımcılara Gördüğünüz aksaklıkları bize bildirmenizi istirham ediyorum diye seslendi.
     Filmin gösteriminin ardından filmde rol alan 6 çocuk oyuncuya dizüstü bilgisayar hediye edildi.
    
     Muhabir: Ensar Özdemir / Tuba Karahan
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Çocuklardan uzun metrajlı film Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER