Çocuklara Uygulamalı Bilim Eğitimi

Çocuklara Uygulamalı Bilim Eğitimi


KOCAELİ (A.A) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesince kurulan Bilim Teknoloji Kulübünde (BTK), Milli Eğitim Bakanlığına bağlı 5, 6, 7 ve 8inci sınıf öğrencilerine yönelik yarım günlük Uygulamalı Bilim Eğitimi veriliyor.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, öğrencilerin, eğitim çerçevesinde BTK içinde yer alan elektrik, elektronik, mekatronik ve robotik ile fizik, kimya ve biyoloji atölyelerinde eğlenerek bilimsel deneyler gerçekleştirdiği bildirildi.
     Uygulamalı Bilim Eğitiminin, Bilim Teknoloji Kulübünün İzmit Cumhuriyet Mahallesi Plaj Yolundaki binasında üç saatlik bir program dahilinde gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, programa katılan öğrenciler için üç ana hedefin belirlendiği kaydedildi.
     Bu çerçevede, eğitimlerde, öğrencilerin sorgulama ve araştırma kabiliyetlerini geliştirmek, bilime olan ilgilerini arttırmak, Fen ve Teknoloji dersi müfredatında işlenen konuları atölye ve laboratuvarlarda eğlenceli ve uygulamalı biçimde işleniyor.
     Uygulamalı Bilim Eğitiminin dört kısımdan oluştuğu bildirilen açıklamada, öğrencilerin ilk olarak BTK konusunda bilgilendirildiği, sergi alanı ve bilim düzeneklerinin tanıtıldığı ve kütüphane ve zeka oyunları konusunda da tanıtım yapıldığı ifade edildi.
     Eğitimin son kısmında ise atölye ve laboratuvar çalışmaları yer alıyor. 3 saatlik uygulamalı bilim eğitimi süresince öğrencilere okul eğitmenleri de eşlik ediyor. Çocukların ulaşımı ise Büyükşehir Belediyesince sağlanıyor.
    
     Muhabir: Metin Girgin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Çocuklara Uygulamalı Bilim Eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER