Çocuklar ebru yapmayı öğreniyor

Çocuklar ebru yapmayı öğreniyor -Bodrumda özel bir sanat merkezi tarafından çocuklara ebru yapımı öğretiliyor


MUĞLA (A.A) - Bodrumda özel bir sanat merkezi tarafından çocuklara ebru yapımı öğretiliyor.
     Yaklaşık 30 kişilik öğrenci grubu, kağıt süsleme sanatlarının en önemlilerinden olan ebru sanatı hakkında teorik olarak eğitim alıyor. Yaşları 6 ile 13 arasında değişen çocuklar, aileleri ile geldikleri sanat galerisinde geleneksel el sanatlarını öğreniyor.
     Çocuğunun isteği üzerine ebru ile ilgili çalışmalara katıldıklarını ifade eden Yeşim Duman, Burada ebru yapımı etkinliği olduğunu öğrendik. Çocuğumuzla buraya geldik. Çocuğum da ebruya çok meraklı. Daha önce okulda da yapmışlardı. Çocuğum istediği için ben de bunu devam ettirmeyi düşünüyorum dedi.
     Ebru sanatına çok meraklı olduğunu ifade eden Senem Rençber ise Çocuğum zaten resim yapmayı çok seviyor. Bu etkinliğe katılmamızdaki amaç, geleneksel Türk sanatı olduğu için ve çocuk kendini daha özgür hissettiği için diye konuştu.
     Etkinliğe katılan çocuklar da ebru ile uğraşmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirerek, Okuldan arta kalan zamanda ebru ile uğraşmayı düşünüyoruz. Bütün arkadaşlarımıza tavsiye ediyoruz diye konuştular.
     Çocuklara ebru sanatını sevdiren ve eğitimler veren geleneksel el sanatları öğretmeni Bilsev Kavcar, Çocuklarla ebru sanatının yeniden doğduğunu görebiliyoruz. Ebru sanatı, çocukların elinde hayat buluyor dedi.
     Kendisine göre ebrunun boyalarla suyun üzerinde dans olduğunu ifade eden Kavcar, şunları söyledi:
     Geleneksel bir geçmişi olması, her daim sizi bir yerlere alıp götürüyor. Hiçbir zaman aynısını yapamıyorsunuz. Her şey tektir, o yüzden çok önemlidir. Çocukların bunu yapması bizi çok duygulandırıyor. Biz bunu uzun zamandan beri yapıyoruz. Ebru sanatına ilgi çok yoğun değil. Türkiye geneline baktığınız zaman çok fazla yoğunluk yok. Ama çocukların ilgisi hafife alınmayacak kadar fazla. Çocuklar o kadar hevesli ki onlarla birlikte ebru sanatının yeniden doğduğunu görebiliyoruz.
    
     Muhabir: Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Çocuklar ebru yapmayı öğreniyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER