Çocuk Kitapları Haftası

Çocuk Kitapları Haftası -Simav ilçesinde faaliyet gösteren Özel Bahar Kolejinde kitap fuarı açıldı


KÜTAHYA (A.A) - Simav ilçesinde faaliyet gösteren Özel Bahar Kolejinde, 12-18 Kasım tarihlerini kapsayan Çocuk Kitapları Haftası dolayısıyla kitap fuarı açıldı.
     Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, fuarın açılması dolayısıyla düzenlenen törende, eskiden çocukların bilmediği şeyleri büyüklerine sorup öğrendiğini ya da kitap okuyarak bilgi sahibi olduğunu, ancak bu işlevi şimdi internetin gördüğünü söyledi.
     İnternetten hazır bilgiye ulaşmayı amaç dışı gördüğünü belirten Ünal, Bu durum, özellikle öğrencilerde arama, araştırma, sorma, sorgulama, hatta kaynak bulma gibi meziyetler kazanmayı olumsuz etkiliyor. Kitap okuyan, hele hele çok kitap okuyan bilgi dolu, mutlu bir bireydir. Okuyacağınız her bir kitap, sizdeki eksikliklerin biliye dönüşmesini sağlar. Her kitap, geleceğinize uzanan yolunuzun ışığıdır dedi.
     Simav Milli Eğitim Müdürü Mehmet Şirikçi de Seviye Belirleme Sınavları (SBS), Yükseköğretime Giriş Sınavları (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavlarında (LYS) Simavın yakaladığı kişisel ve genel başarıların ardında ilçe genelinde okullarda serbest zamanda kitap okuma saatlerinin olmasının katkısı olduğunu anlattı.
     Kitap okumanın her birey için yaşam boyu sürdürülmesi gereken en yararlı etkinlik olduğunu dile getiren Şirikçi, Yeni neslin, çok kitap okuyan, okuduğunu anlayan, anladığını yorumlayan, hatta bir başkasına başarıyla anlatabilen nesil olmasını istiyoruz diye konuştu.
     Özel Bahar Koleji Müdürü Mehmet Erdoğan ise kitap okumanın öğrencileri için öncelikli günlük etkinlik olduğuna dikkati çekerek, her gün ilk derste 20 dakika öğrencilerin toplu olarak kitap okuduğunu belirtti.
     Daha sonra, Ünal tarafından fuar açılarak, yaklaşık 300 kitabın yer verildiği stantlardaki kitaplar incelendi.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Çocuk Kitapları Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER