Cizreli Yazar Yaşından 2 yeni kitap

Cizreli Yazar Yaşından 2 yeni kitap -Yazar Yaşının Kürt filozofu Şeyh Ehmede Xani Hazretleri ve Büyük Kürt Mucid Cizreli İsmail Ebul-iz kitapları çıktı


ŞIRNAK (A.A) - Cizreli Yazar Abdullah Yaşının Kürt Filozofu Şeyh Ehmede Xani Hazretleri ve Büyük Kürt Mucid Cizreli İsmail Ebul-İz adlı kitapları çıktı.
     Ahmede Haninin torunu olan Yazar Abdullah Yaşın, Kürt Filozofu Şeyh Ehmede Xani Hazretleri ve Büyük Kürt Mucid Cizreli İsmail Ebul-İz adlı 2 kitabı çıktı. İlk kitabı 1983 yılında çıkan Yaşın, Büyük Kürt Mucid Cizreli İsmail Ebul-İz kitabını büyük Kürt Mucit Cizreli İsmail Ebul-İz El Cezeriyi tanıtmak ve büyük dehanın Kürtlerin bir medarı iftiharı olduğunu göstermek amacıyla yazdığını söyledi.
     Kitabı Kürtçe ve Türkçe yazdığını kaydeden Yaşin, Kürt Filozofu Şeyh Ehmede Xani Hazretleri kitabını da Türkçe yazdığını, Kürtçe baskınının da önümüzdeki aylarda çıkacağını bildirdi.
     Yaşın, 1950 yılında Cizrede doğduğunu, ilk ve orta öğrenimini ilçede yaptığını, Diyarbakırda Öğretmen Okulunu bitirerek 1969 yılında öğretmenliğe başladığını anlatarak, bölgenin kültürel ve folklorik yapısını araştırdığını belirtti.
    
     Muhabir: Abidin Yel / Nurten Aslan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Cizreli Yazar Yaşından 2 yeni kitap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER