Cizrede polis, dolandırıcılığa karşı vatandaşlara broşür

Cizrede polis, dolandırıcılığa karşı vatandaşlara broşür dağıttı


ŞIRNAK (A.A) - Cizrede polis, dolandırıcılığa karşı vatandaşlara broşür dağıttı.
     İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polis Bürosu polisleri ilçede son günlerde yaşanan dolandırıcılık olaylarının önlenmesi ve vatandaşların bu konuda bilinçlenmesi amacıyla vatandaşlara uyarı broşürleri dağıttı.
     Şırnakın Cizre ilçesinde vatandaşları terör örgütü PKK üyesi oldukları suçlamasıyla tehdit eden ve kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp cep telefonu hatlarına lira yüklemelerini isteyen kişilere karşı ilçe emniyet müdürlüğü harekete geçti.
     Cizre Toplum Destekli Büro Amirliğinden yapılan açıklamada, son zamanlarda ülkemiz genelinde ve ilçemizde iletişim yoluyla dolandırıcılık suçlarında artış gözlendiği belirtilerek ilçede bugüne kadar 5 bin broşür dağıtıldığını bildirdi.
     Ayrıca açıklamada, vatandaşlardan dolandırıcıların menfaat taleplerine hiçbir şekilde itibar etmemeleri gerektiğini, benzer olaylarla karşılaştıklarında gecikmeden 155 Polis İmdat telefonlarını arayarak durumu polise bildirmeleri istenildi.
     Cizre Emniyet Müdürlüğü tarafından dağıtılmak üzere basılan uyarı broşürleri, toplum destekli polisler tarafından ilçedeki iş yerlerine ve vatandaşlara dağıtılmasına devam ediliyor.
    
     Muhabir: Abidin Yel/İsmail Ersan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Cizrede polis, dolandırıcılığa karşı vatandaşlara... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER