Cizrede okulda patlama

Cizrede okulda patlama -Çöp kutularına bırakılan iki ses bombasının patlatıldığı çok programlı lise binasında maddi hasar meydana geldi -Kaymakam Koca: -Hasar giderildikten sonra eğitim ve öğretime devam edilecek


ŞIRNAK (A.A) - Cizre ilçesinde, çöp kutularına bırakılan basit düzenekli iki ses bombasının patlatıldığı çok programlı lise binasında maddi hasar oluştu.
     Cudi Mahallesindeki Dicle Çok Programlı Lisesinin 2. katındaki çöp kutularına bırakılan iki ses bombası patlatıldı.
     Okulda paniğe neden olan patlamada birçok öğrenci fenalık geçirdi. Patlama, okulda maddi hasara yol açtı.
     Güvenlik güçleri çevrede yoğun güvenlik önlemi alırken, okul bahçesine sevk edilen ambulanslardaki sağlık ekipleri fenalık geçiren öğrencilere müdahalede bulundu.
     Kaymakam Şenol Koca ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gülis, okulda incelemelerde bulundu, olayla ilgili bilgi aldı.
     Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, patlamanın, öğrencilerin teneffüste bulunmadığı sırada meydana gelmesinin sevindirici olduğunu belirterek, Patlama, öğrencilerimiz sınıfta ders işlerken meydana geliyor. Şu an itibarıyla maddi hasar dışında bir zarar söz konusu değil. Yaralımız yok, bu nedenle ailelerimiz rahat edebilir. Okulda meydana gelen hasar giderildikten sonra eğitim ve öğretime devam edilecek dedi.
     Koca, ilçede bazı çevrelerin çocukları ve gençleri kullanmak istediğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:
     Bu çevreler çocuklarımızı ve gençlerimizi, okuldan uzak yaşamalarını isteyerek kendi amaçlarına, kendi emellerine hizmet edecek şekilde yetiştirmeyi hedefliyor. Biz buna hiçbir şekilde müsaade etmeyeceğiz. Bu kapsamda gerek eğitim ve öğretim, gerekse gençlik hizmetleriyle alakalı çalışmalarımızla bunun önünde engel olacağız. Gençlerimizin, milletine, vatanına, devletine zarar veren insanlar değil, bu millet için çalışan, aynı gemide yaşadığımızın farkında olan ve gemiyi daha ileriye götüren nesiller olması için çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.
     Öte yandan, patlamanın ardından okulun etrafında toplanan bir grup, güvenlik güclerinin kullandığı zırhlı araçlara taşlı saldırıda bulundu.
     Polis, grubu basınçlı su ve biber gazıyla müdahale ederek dağıttı.
    
     Muhabir: Abidin Yel / Sema Kaplan
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Cizrede okulda patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER