Çitgöl Belediyesinin jeotermal projesi

Çitgöl Belediyesinin jeotermal projesi -Projeye maddi destek sağlanması amacıyla belediye tarafından Zafer Kalkınma Ajansına başvuru yapıldı


KÜTAHYA (A.A) - Simav ilçesine bağlı Çitgöl belde Belediyesi, bin konutun jeotermal enerjiyle ısıtılmasına ilişkin projeye maddi destek sağlanması amacıyla Zafer Kalkınma Ajansına başvurdu.
     Belediye Başkanı Recep Yalçın, AA muhabirine, beldedeki konutların jeotermal enerjiyle ısıtılarak hem sağlıklı ve temiz ısınma hem de dünyada giderek azalan katı yakıt kaynaklarının tasarrufunun hedeflendiğini söyledi.
     Projeye maddi destek sağlamak amacıyla Sosyal Altyapı Mali Destek Programı kapsamında hazırladıkları dosyayı, Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliğine teslim ettiğini belirten Yalçın, bin konutu jeotermal enerjiyle ısıtmayı amaçladıklarını bildirdi.
     Yalçın, ilk olarak belediye, oku, kütüphane binaları ve camilerin ısıtılmasını, daha sonra enerjinin konutlara verilmesini planladıklarını anlatarak, şöyle konuştu:
     Beldedeki binaların ısınma ve sıcak su kullanım ihtiyacının kademeli olarak tek merkezden karşılanması yanında bölgedeki jeotermal kaynakların korunması, verimli kullanımlarının sağlanması ve kullanılan suların reenjeksiyon sistemiyle havzaya geri basılarak jeotermal su kaynaklarının korunması esas alındı. Ajans tarafından yapılacak değerlendirmede projemizin başarılı bulunması ve kabul edilmesi durumunda bu yatırımın 499 bin lirası hibe desteği olarak karşılanacak. Bu projede Çitgöl Belediyesi olarak yapacağımız harcamalar dikkate alındığında beldemizde bin konutun jeotermal enerjiyle ısıtılması projesinde yaklaşık 1 milyon 271 bin liralık kaynak kullanılacak.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Çitgöl Belediyesinin jeotermal projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER