Çin yuanı ile dolandırıcılık iddiası

Çin yuanı ile dolandırıcılık iddiası -Kırşehirde, Çin yuanı ile dolandırıldıklarını ileri süren yaşlı kişiler, polisten yardım istedi


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehirde, yaşları 70in üzerinde olan 3 kişi, Çin yuanı ile dolandırıldıklarını iddia ederek polisten yardım istedi.
     Bahçelievler Mahallesinde oturan Cuma Erbiş (74), Ali Apaydın (74) ve Mehmet Çolak (84), isimlerini bilmedikleri bazı kişilerin Çin yuanını 500lük Türk lirası olarak tanıttıktan sonra bozduran kişilerce dolandırıldıklarını ileri sürerek Ahi Polis Merkezine şikayette bulundu.
     Şikayetinin ardından polis merkezi önünde gazetecilere açıklama yapan Apaydın, yardım yapmak istediğini, ancak bozuk parası olmadığını belirten 2 kişinin yanlarına geldiğini, 500 lira diye verdikleri paranın karşılığında kendisinden 200 lira, Erbişden 50 lira, Çolaktan da 100 lira aldıklarını anlattı.
     Bir süre sonra paralardan şüphelenmeleri üzerine Ahi Polis Merkezine gelerek şikayetçe olduklarını dile getiren Apaydın, burada polislerin kendilerine dolandırıldıklarını söylediklerini aktardı.
     Ahi Polis Merkezinde yapılan incelemede, 500lük Türk lirası olarak aldıkları paraların Çin yuanı olduğunun anlaşıldığını belirten Apaydın, şüphelilerin bulunmasını istediklerini kaydetti.
     Apaydın, Yardım yapmak istediklerini söyleyen kişiler bana 500 lira verdiler, 200 lira aldılar. Sonra da, al bu 300ü de fakirlere ver dediler. 2 kişiydiler. Arabayla gelmişlerdi, hızla yanımızdan uzaklaştılar dedi.
     Şikayet üzerine, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.
    
     Muhabir: Aykut Aktaş
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Çin yuanı ile dolandırıcılık iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER