Çin heyeti Batmanda

Çin heyeti Batmanda -Çinin Uygur Özerk Bölgesinden yerel yöneticiler ile bir petrol şirketinin yetkilileri Batmanda petrol sahalarını inceledi -TPAO Bölge Müdür Yardımcısı Demir: Çinden gelen petrol şirketi yetkilileri


BATMAN (A.A) - Çinin Uygur Özerk Bölgesindeki Karamay kenti yöneticileri ile CNPQ Xinjiang petrol şirketi yetkilileri Batmanda petrol sahalarında incelemelerde bulundu.
     Türkiye petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü yetkilileriyle bir toplantı yapan Çinli yetkililer, toplantının ardından açıklama yaptı.
     Yetkililerden genel işleyiş ve teknik konularda bilgi aldıklarını belirten heyet üyeleri, Burada bazı farklılıklar gördük. TPAO tamamen Ankaradan yönetiliyor. Karamayda milli petrol şirketi işleri yürütüyor fakat belediyelere kısmi pay veriliyor dediler.
     Daha sonra, Batı Raman üretim sahası ve AP2 petrol üretim sahalarını gezen Çinli heyet, TPAO yetkililerinden bilgi aldı.
     TPAO Batman Bölge Müdür Yardımcısı Duran Demir, Çinden gelen heyet üyelerinin sadece petrol arama şirketinden olmadığını, aralarında yerel yöneticilerin de bulunduğunu söyledi.
     Türkiyenin Çin Büyükelçisinin, Karamay kentini ziyareti sırasında, Karamayın Batman ile benzerlik arz etmesi nedeniyle birliktelik, tecrübe paylaşımı anlamında bir yönlendirmede bulunduğunu belirten Demir, şöyle dedi:
     Bu konuda büyükelçimize teşekkür ediyoruz. Bu kapsamda yapılan Çin heyeti gezisi bizi çok memnun etmiştir. Bizler burada onlara hem sahamızı göstermiş olduk hem Batmanımızı gezdirmiş olduk. Bizler de iadeyi ziyarette bulunmayı, bilgi ve becerilerimizi paylaşmayı arzu ederiz. Bu bir tanışma gezisi oldu. Heyetin Türkiyede ortaklı petrol arama ve çalışma faaliyetleri için yetki tamamen Enerji Bakanlığındadır. Bu konular genel müdürlük ve bakanlık nezdinde değerlendirilmesi gereken konular olup ileride olması muhtemel konulardır.
     Çinli yetkililer petrol sahalarında hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra kente döndü.
     11 kişilik heyet ardından Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temeli ziyaret ederek, bir süre görüştü. Belediye başkan yardımcıları Mustafa Tuğyıldız ve Hamza Ayiş ile birlikte heyeti makamında kabul eden Temel, heyetin ziyaretinden memnuniyet duyduklarını söyledi.
    
     Muhabir: Yılmaz Ekinci-Ubeydullah Baş/Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Çin heyeti Batmanda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER