Çilek üreticisinin yaban domuzu korkusu

Çilek üreticisinin yaban domuzu korkusu


KONYA (A.A) - Konyanın Antalya sınırındaki alanlarda çilek üretimi giderek yaygınlaşırken, üreticilerin en büyük korkusunu ürünlerine zarar veren yaban domuzları oluşturuyor.
     Derebucak ilçesine bağlı Çamlık beldesi yakınlarında, Toros dağlarının düzlüklerinde kabarma cinsi çilek yetiştiren, aynı zamanda ziraat mühendisi olan üretici Durmuş Ali Dural, gazetecilere yaptığı açıklamada, yörede giderek yaygınlaşan çilek yetiştiriciliğinin önünde en büyük engeli yaban domuzu zararı oluşturduğunu belirtti.
     Yetiştirdikleri çileğin, mısırdan sonra arazide yaban domuzlarının en çok sevdiği ikinci ürün olduğunu anlatan Dural, buna karşı çilek bahçelerinin çevrelerinde çeşitli önlemler almaya çalıştıklarını söyledi.
     Dural, yaban domuzu zararının her üreticinin yaşadığı ortak bir sorun olduğunu, bunların kısırlaştırma ya da başka yöntem ve önlemlerle azaltılmasının sağlanarak devletin bu soruna köklü bir çözüm bulması gerektiğini söyledi.
     Çilek üretimi sayesinde bölge insanına da istihdam imkanı sağladıklarını dile getiren Dural, Hedefimiz, ilk etapta yöremizde 100 bin metrekarelik bir alanda ekime ulaşabilmek. Üretimin daha da geniş alanlara yayılması ise uzun vadedeki beklentilerimiz dedi.
    
     Muhabir : Şeref Yaşar
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Çilek üreticisinin yaban domuzu korkusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER