Çiftçi borçlarının ertelenmesi

Çiftçi borçlarının ertelenmesi -AK Parti Kütahya Milletvekili Bal: Herhangi bir afet nedeniyle zarara uğrayan gerçek ya da tüzel kişilerin bir yıl süreyle borçları ertelendi


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya Milletvekili İdris Bal, herhangi bir afet nedeniyle zarara uğrayan gerçek ya da tüzel kişilerin bir yıl süreyle borçlarının ertelendiğini bildirdi.
     Bal, yaptığı yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulunun 31 Temmuzda aldığı kararlar çerçevesinde bir yıl süre ile borçlarının ertelendiğini bildirdi.
     Kararların, 28 Ağustosta Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdiğini hatırlatan Bal, şunları kaydetti:
     Herhangi bir afet nedeniyle zarar görmüş gerçek ya da tüzel kişilerin 1 yıl süreyle borçları ertelendi. Aralarında Kütahyanın da olduğu 60 ili kapsayan bu kararla, devletimizin afetlerde zarar gören üreticilerin yanında olduğunu ve onları her zaman desteklediğini göstermektedir. Bu karar kapsamında, zarara uğrayan ve borçlarının ertelenmesini isteyen üreticilerimizin banka ya da bulunduğu yerdeki Tarım Kredi Kooperatifine başvurmaları gerekmektedir.
     Bal, daha detaylı bilgilerin kişinin borcu bulunduğu banka ya da tarım kredi kooperatiflerinden alabileceğini ifade etti.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Çiftçi borçlarının ertelenmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER