CHP Zonguldak Olağan İl Kongresi

CHP Zonguldak Olağan İl Kongresi -CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya: -Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, önderliğinde biz bir yola çıktık. Bu yol karanlıktan aydınlığa gitme ve CHPyi iktidara taşıma yoludur


ZONGULDAK (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, önderliğinde biz bir yola çıktık. Bu yol karanlıktan aydınlığa gitme ve CHPyi iktidara taşıma yoludur dedi.
     Akkaya, partisinin Zonguldak İl Başkanlığının Can Polat Pamay Spor Salonunda düzenlediği olağan il kongresinde, bir zamanlar Türkiyenin Almanyası olarak bahsedilen Zonguldakın oluşan göçler nedeniyle emekli kenti olduğunu öne sürdü.
     Maden işçilerinin 4 Ocak 1995de toplu sözleşme hakkı için Zonguldaktan Ankaraya büyük yürüyüşü gerçekleştirdiklerini hatırlatan Akkaya, Maden işçileri Türkiye işçi sınıfında tarihe altın harflerle yazılan bir direnişin öyküsünü yazdılar. İşsizliğin had safhaya ulaştığı bir dönemi yaşıyoruz. Türkiyede 25 milyon kişi çalışma hayatındadır. Türkiyede işsizlik resmi rakamlara göre yüzde 10un üzerinde, gayri resmi rakamlara da göre de 5 milyon işsizin olduğu görülmektedir. Üretmeden refaha ulaşmak mümkün değildir. Dün Zonguldaka göçenler bugün kentten göç etmek zorunda kalıyorlar. Bunlar kentimizin kaderi değil diye konuştu.
     Kamuoyunda partilerinin Bunlar konuşur, hiç proje üretemez şeklinde suçlandığını belirten Akkaya, 12 Haziran 2011 seçimlerinden önce 41 adet proje hazırladıklarını ve hepsinin de hayata yarar projeler olduğunu söyledi.
     Akkaya, son zamanlarda o günlerde kendilerini suçlayanların şimdi projelerine sahip çıktığını iddia ederek, şöyle devam etti:
     12 Haziran seçimlerinden önce emeklilerin durumunun düzeltilmesi gerekir. Onlar haksızlığa uğruyorlar. Refah payından pay alamıyorlar. Yeni ve eski emekli olanlar arasında uçurum var dedik. İntibak Yasası çıkartacağız dedik. AKPnin başkanı Kaynak nerede- dedi. Ama 12 Hazirandan sonra görüyoruz ki AKP, İntibak Yasası çıkardı. Biz, bedelli askerlik yasasını çıkartalım dedik. Parası olandan alalım, parası olmayandan almayalım. Bedelli askerlikten aldığımız paraları da öğrenci yurtlarına harcayalım dendi. O zamanlarda Başbakan ne dedi. Bunlar vatan haini, benim gencim terörle mücadele ederken şehit olurken parasını verip askere gitmeyecek dedi. 12 Hazirandan sonra bedelli askerlik yasası çıkartıldı. Bedelli askerlikten alınan parayla dış borç ödendi. 2/B yasasıyla ilgili biz 12 Hazirandan önce Türkiyede milyonlarca mağdur insan ve orman köylümüz var. Orman vasfını yitirmiş arazilerde bunlar tarım yapıyorlar. Biz onlara bedelsiz verelim, bedel olarak orman arazilerinin dışında kalanlardan da emlak vergisi üzerinden parasını alalım dedik. Karşı çıktılar. Bugün en değerli araziler 40-50 yıl önce oraya yerleşmiş insanların elinden alınmaya çalışılıyor. Partimiz iktidar olmak için yola çıktı, yapacaklarımızı yılmadan usanmadan halkımıza anlatmak zorundayız.
     Bugün Türkiyenin her köşesinde partilerinin il başkanlıklarının kongrelerinin yapıldığı vurgulayan Akkaya, milli iradenin, gazetecilerin, vatanseverlerin, yurtseverlerin ve bilim adamlarının demir parmaklıklar arkasında olduğu bir dönemde kongreleri yaptıklarını savundu.
     Akkaya, Türkiyenin her tarafında CHPlilerin demokrasi mücadelesi verdiğinin altını çizerek, şunları kaydetti:
     Bir gecede hak arayan toplu sözleşme ve grev hakkı için mücadele eden Hava-İş sendikasının başına gelenleri hepimiz biliyoruz. Ama yılmayacağız. 3 bin yıllık Anadolu topraklarında oluşturulan bu halk, özgürlüğünü bedeller ödeyerek kazanmıştır. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, önderliğinde biz bir yola çıktık. Bu yol karanlıktan aydınlığa gitme ve CHPyi iktidara taşıma yoludur. Biz yola çıkarken bizimle beraber bu yola çıkıp daha sonra dönenler olacaktır. Ancak dönen dönsün biz yolumuzdan dönmeyiz.
    
     -Haberalın koltuğuna portre ve çiçek-
    
     Kongrede, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkayanın divan başkanlığına seçilmesinin ardından gündem maddeleri oy birliğine sunuldu.
     Kongreye katılan CHP Devrek İlçe Başkanı Şeref Aydınlı, inşaatında çalışan bir ustanın yaşamını yitirdiği haberini alması üzerine baygınlık geçirdi. Şerefli, ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesine kaldırıldı.
     Bu arada Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal için protokolde ayrılan koltuk, portresi ve bırakılan çiçekle korundu.
     (FER-SÖ-JM)
<< Önceki Haber CHP Zonguldak Olağan İl Kongresi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER