CHP Uşak Kadın Kolları Başkanı Yurtsever:

CHP Uşak Kadın Kolları Başkanı Yurtsever: Türk kadını artık yönetmek istiyor


UŞAK (A.A) - CHP Uşak Kadın Kolları Başkanı Aynur Yurtsever, Türk kadını 78 yıl önce aldığı seçme ve seçilme hakkını en yüksek oranda kullanmak ve siyasetin yönetim mekanizmalarında görev almak istiyor dedi.
     Yurtsever, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilişinin 78. yıl dönümü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyede kadınların 5 Aralık 1934te seçme ve seçilme hakkını elde ettiğini, ancak geçen 78 yılda kadınların siyasette yeterince varlık gösteremediğini savundu.
     Türk kadını artık yönetmek istiyor diyen Yurtsever, açıklamada şu görüşlere yer verdi:
     Türk kadını 78 yıl önce aldığı seçme ve seçilme hakkını en yüksek oranda kullanmak ve siyasetin yönetim mekanizmalarında görev almak istiyor. 12 Haziran 2011 seçimlerinde 550 milletvekilinden sadece 78i, hükümetteki 26 bakandan biri kadındır. Ülkemizde yerel yönetimlerde kadın oranı yüzde 2,5tir. 2924 belediye başkanının 26sı, 34 bin 210 muhtardan 65i kadındır. 2012 yılında karar alma süreçlerine katılım durumuna bakıldığında da karşımıza aynı kötü tablo çıkmakta. Türkiyede 81 valinin 1i, 103 rektörden 5i, 428 vali yardımcısından 3ü kadın. 26 müsteşar arasında ise hiç kadın yok. Kadınlar artık daha çok yönetmek istiyor.
    
     Muhabir: Soner Kılınç
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber CHP Uşak Kadın Kolları Başkanı Yurtsever: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER