CHP Tunceli Milletvekili Aygünün serbest kalması

CHP Tunceli Milletvekili Aygünün serbest kalması -Denizli Milletvekili Cihaner: -Hüseyin beyin kaçırılmasıyla birlikte salıverilme talepleri, ağırlıklı olarak milli irade eksenli oldu


TUNCELİ (A.A) - CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Hüseyin beyin kaçırılmasıyla birlikte salıverilme talepleri, ağırlıklı olarak milli irade eksenli oldu dedi.
     Cihaner, kentteki bir otelde düzenlenen basın toplantısında, Hüseyin Aygünün kaçırılmasından sonra oluşan ve serbest bırakılmasında son derece etkili olduğuna inandıkları sivil baskının oluşmasında, basın mensuplarının da çok katkısı olduğunu söyledi.
     Aynı konumda bulunan kaçırılmış kişilerin de özgürlüklerine kavuşturulması için bir katkı sağlamasını umut ettiklerini ifade eden Cihaner, şunları kaydetti:
     Aynı sivil baskının sizler tarafından devam ettirilmesini istiyoruz. Bunun yanında yine Hüseyin beyin kaçırılmasıyla birlikte salıverilme talepleri, ağırlıklı olarak milli irade eksenli oldu. Hüseyin beyin Tunceli halkının seçtiği bir milletvekili olduğu ve bu kaçırılma eyleminin her şeyden önce milli iradeye saygısızlık olduğu belirtilmişti. Gerçekten benzer bir konumda, milli irade açısından bakıldığında benzer bir konumda özgürlüklerinden yoksun bırakıldıkları için temsil görevlerini, yasama görevlerini yerine getiremeyen milletvekillerimiz var. Aynı farkındalığın aynı sivil baskının o arkadaşlarımız ve benzer şekilde, hukuk dışı bir şekilde özgürlüklerinden yoksun kalan öğrencilerin, aydınların, yazarların, yurtseverlerin, askerlerin de özgürlüklerine kavuşması aynı farkındalığın devam ettirilmesinde de sizlerin katkılarını bekliyoruz.
     Cihaner, yaşanılan çatışma ve terör ortamının çözüm yerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğunu söyledi.
     Bir gazetecinin Hüseyin Aygünün konuşmalarını parti içinden eleştirenler de oldu sözleri üzerine Cihaner, şunları dile getirdi:
     Cumhuriyet Halk Partisinin kurucusu Yurtta Sulh Dünyada Sulh demiş, barış sever ve ülkenin kuruluşunda bu ilkeleri hayata geçirmiş Mustafa Kemal Atatürktür. Böyle bir partinin barışı dillendirmesinden, cesurca barışı dillendirmesinden daha doğal bir şey olamaz. Sözcüklere lütfen takılmayın. Hüseyin Aygünün söylediği tek şey sadece barıştır.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı / Emrah Gökmen
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber CHP Tunceli Milletvekili Aygünün serbest kalması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER