CHP Tunceli Milletvekili Aygünün kaçırılması

CHP Tunceli Milletvekili Aygünün kaçırılması -Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, Aygünün kaçırılmasıyla ilgili soruşturma başlattı


TUNCELİ (A.A) - Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygünün kaçırılmasıyla ilgili soruşturma başlattı.
     Milletvekili Aygünün kaçırıldığı gün başlatılan soruşturma kapsamında, Aygünün kaçırılmadan önce yanında bulunan Kadir Merkit ve Deniz Tunçun ifadelerinin alındığı öğrenildi.
     Kaçırıldıktan 2 gün sonra Ovacık ilçesi Aşağı Torunoba mevkisi yakınlarında serbest bırakılan ve dün akşam Tunceliye gelen milletvekili Aygünün de savcılıkta ifade vermesi durumunda, soruşturma dosyasının Terörle Mücadele Kanununun (TMK) 10. maddesiyle görevli Malatya Başsavcıvekiliğine gönderileceği belirtildi.
     Aygünün Tuncelideki basın ve halkla ilişkiler ile diğer özel işlerini takip eden, ayrıca Akşam Gazetesinin Tunceli muhabirliği görevini de yürüten Kadir Merkit ve danışmanı Deniz Tunç, olay günü ifade vermişti.
     Ayrıca, Aygünün kaçırılması olayına karışanlarla ilgili, Terörle Mücadele Kanununun (TMK) 10. maddesiyle görevli Malatya Başsavcıvekili Özden Doğanın talimatıyla Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlamasıyla soruşturma başlatılmıştı. Aygünü kaçıranların tespit edilmesi durumunda, şüpheliler hakkında aynı suçlamayla dava açılacağı kaydedilmişti.
     Malatyada TMK 10. maddeyle görevli birim, Malatyanın yanı sıra Tunceli, Elazığ, Sivas, Adıyaman ve Kahramanmaraş illerinde alanına giren soruşturmaları yürütüyor.
    
     Muhabir: Haydar Toprakçı
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber CHP Tunceli Milletvekili Aygünün kaçırılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER