CHP Tarsus ilçe yönetimi, esnaf kefalet

CHP Tarsus ilçe yönetimi, esnaf kefalet kooperatiflerini ziyaret etti


MERSİN (A.A) - CHP Tarsus ilçe teşkilatı, ilçede faaliyet gösteren 1 ve 2 nolu esnaf kefalet kooperatiflerini ziyaret etti.
     CHP İlçe Başkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, bazı yöneticilerle birlikte Tarsus 1 Nolu Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mahmut Şahini ziyaret eden İlçe Başkanı Mehmet Özel, iktidarın yanlış politikaları nedeniyle esnafın boğulma noktasına geldiğini iddia etti.
     Mahmut Şahin de, kooperatiflerinin, bölgenin en köklü kuruluşları arasında yer aldığını belirterek, bin 500e yakın aktif üyeleriyle, güçlü ve büyük bir aile olduklarını, üyelerine en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını kaydetti.
     Tarsusta kooperatifçilik anlayışının gelişmemiş olduğuna dikkati çeken Şahin, Bugün Türkiye genelinde 84 çeşit kooperatifçilik yapılmakta. Maalesef Tarsusta bu sayı, dolmuşçular, kamyoncular veya esnaf kefalet şeklinde. Bu sayının artması gerekir dedi.
     Tarsus 2 Nolu Esnaf Kefalet Kooperatifini de ziyaret eden CHPlileri burada Kooperatif Başkanı Bektaş Aslan, 2. Başkan Birol Akşanlı ve çalışanlar karşıladı.
     Özel, burada yaptığı konuşmada ise Tarsusun Adana ve Mersin arasında sıkıştığını vurgulayarak, tek düşüncelerinin Tarsusun kaybeden değil, artık kazanan bir yapıya kavuşması olduğunu kaydetti.
     Bektaş Aslanın ise, kooperatif olarak kredi limitlerinin açık olduğunu ve şu an bin 400e yakın üyeyle çalışmalarını sürdürdüklerini ve kredi limitini 75 bin liradan 90 bin liraya çıkardıklarını bildirdi.
    
     Muhabir: Selahattin Özbozkurt
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber CHP Tarsus ilçe yönetimi, esnaf kefalet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER