CHP Şemdinli ilçe teşkilatının istifası

CHP Şemdinli ilçe teşkilatının istifası -Eski CHP İlçe Başkanı Yardımcı: -"Kılıçdaroğlu çözüm sürecine destek verseydi Hakkari halkı onu yine omuzlarında taşırdı"


HAKKARİ (A.A) - Mesut Varol - CHP Şemdinli İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Necmettin Yardımcı, "Kılıçdaroğlu çözüm sürecine destek verseydi Hakkari halkı onu yine omuzlarında taşırdı" dedi.
     BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaşın Şemdinli ziyaretinde, 22 kişiden oluşan yönetim kadrosu ile partisinden istifa ederek BDPye katıldığını açıklayan eski CHP Şemdinli İlçe Başkanı Yardımcı, AAya konuştu.
     CHPnin, çözüm sürecine destek vermesi için taleplerini defalarca genel merkeze illetiklerini ancak bir sonuç alamadıkların belirten Yardımcı, Ankara ve İstanbulda yapılan siyasetle Hakkaride yapılanın aynı olmadığını, halkın taleplerinin gözardı edilemeyeceğini söyledi.
     Halkın barış istediği yerde, ayrı bir düşüncede olan siyasi partilerin yok olacağını savunan Yardımcı, CHPnin bölge halkının taleplerini dikkate alması gerektiğini ifade etti.
     Yardımcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun çözüm süreci konusunda samimi davranmadığını ileri sürerek, şunları kaydetti:
     "Kılıçdaroğlu çözüm sürecine katılırsa ve bu sürece destek verirse bölge halkı CHPye daha sıcak bakar. Yok eğer sürece destek vermezse bir daha da Hakkariye gelemez. Çünkü sürece yaklaşımı doğru olmadığı için kendisinde buraya gelecek yüz bırakmadı. Bugün Galatasarayın şampiyonluğu bile sorunsuz şekilde buralarda kutlanıyorsa bu çözüm sürecinden dolayıdır.
     Bir önceki seçim döneminde Hakkariye gelen Kılıçdaroğlunu, halk belediye binasından seçim otobüsüne kadar omuzlarında taşıdı. Kılıçdaroğlu çözüm sürecine destek verseydi Hakkari halkı onu yine omuzlarında taşırdı. Çünkü burası CHPnin bir zamanlar milletvekili çıkardığı bir ildi."
    
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber CHP Şemdinli ilçe teşkilatının istifası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER