CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın:

CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın: -(Terör konusunda) Sorumluluk altına girmeye hazırız


MANİSA (A.A) - CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın, CHP olarak terör konusunda sorumluluk altına girmeye hazır olduklarını söyledi.
     Partisinin Manisa İl Başkanlığında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Karayalçın, AK Partinin 2009 yılından bu güne Türkiyedeki terörün çözümü için bütün yolları denediğini, ancak Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün Türkiyede iyi gelişmeler oluyor sözüyle başlayan, açılım paketi ve silahlı mücadelede konsept değişikliği ile süren tüm yolların terörü sona erdirmeye yetmediğini savundu.
     Karayalçın, CHP olarak hükümete terör konusunda ne haliniz varsa görün demediklerini, yalnızca AK Partiyi eleştirmediklerini, sorumluluk altına girmeye hazır olduklarını ifade ederek, şöyle devam etti:
     (Gelin bu sorunu birlikte çözelim) dedik. Bu sorunu müzakere edelim istiyoruz. Bir masanın etrafında toplanalım. TBMMdeki siyasi partiler temsilci versin bir çalışma ortamını hazırlayalım. Meclis dışındaki siyasi partiler de akil adamlar olarak belirlediği kişilerin isimlerini versin. Bu çalışma platformu ile ne yapacağımıza hep birlikte karar verelim. Bu acıyı biz çekiyoruz. Bunu biz çözeceğiz. Bundan başka da bir yöntem gözükmemektedir. Ama ne yazık ki CHPnin bu önerisi halen dikkate alınmadı.
     Türkiyenin izlemekte olduğu Suriye siyasetinin de yanlış olduğunu iddia eden Karayalçın, Türkiyenin Suriye konusunda yalnız kaldı. Suriyeye bir askeri müdahale olmamalıdır. 1. Dünya Savaşının bir benzerinin çıkması endişesi içindeyim. Çünkü, böyle sığınmacı kampları olmaz. Gece gidiyor çatışıyor, sonra iş bitince geliyor, gününü burada, kampta geçiriyor dedi.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldırım / Halil Şahin
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber CHP Parti Meclisi Üyesi Murat Karayalçın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER