CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, Hesap verdi

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, Hesap verdi


MALATYA (A.A) - CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Şimdi Hesap Verme Zamanı isimli bir programla, bir yılda yaptıklarını basın mensuplarına anlattı.
     Hanem Otelde basın toplantısı düzenleyen Ağbaba, geçen yıl 123 bin kilometre yol yaptığını belirterek, Türkiye genelinde 300e yakın köy gezdiğini söyledi.
     Malatyanın sorunlarını Meclise taşıdığını, 28 cezaevi gezdiğini, tutuklu öğrenci, vekil ve gazetecilerin sorunlarının takipçisi olduğunu dile getiren Ağbaba, 155 soru, 24 de araştırma önergesi verdiğini, 3 gensoru ve genel görüşme önerisine imza attığını ve 3 kanun teklifi verdiğini, Meclis kürsüsünde 78 kez konuşma yaptığı anlattı.
     Şeker Fabrikasının özelleştirilmesi, Kürecike radar sisteminin kurulması gibi konularla ilgili yaptıkları çalışmaları hatırlatan Ağbaba, adliyelerin kapatılacağı yönündeki haberleri de bütün Türkiyenin kamuoyuna taşıdığını söyledi.
     Ağbaba, Ben, çalışan ve üreten bir milletvekili olmak için uğraştım. Malatya için, Türkiye için, halk için, adalet için, mazlumdan ve mağdurdan yana siyaset yapmayı hedefledim. Onun için nerede bir sorun varsa oraya gitmeye gayret ettim. Hastası olanı, cenazesi olanı elimden geldiğince yalnız bırakmadım. Gecelere, düğünlere, festivallere davet edildim. Davetlere mümkün olduğunca icabet ettim. Gurbetçi hemşehrilerimizi yalnız bırakmadım diye konuştu.
    
     -Malatya fuar merkezi olabilir-
    
     Yapılan çalışmalarla ilgili sunumun ardından gazetecilere görüntüler de izleten Ağbaba, ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
     Bir gazetecinin kentin gelişmesi için CHPnin rotası olup olmadığını sorması üzerine Ağbaba, kentin gelişmesinin tarımla çok ilgisi olduğunu düşündüklerini söyledi. Ağbaba, ihtisas fuarlarının açılmasıyla Malatyayı İtalyanın Bolonya kenti gibi bir fuar kentine dönüştürülebileceğini söyledi.
     Sürgüde yaşananlarla ilgili bir soru üzerine de Ağbaba, olaya nefret söylemlerinin yol açtığını iddia etti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, Hesap verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER