CHP Kütahya İl Başkanlığında istifa

CHP Kütahya İl Başkanlığında istifa -İl Yönetim Kurulu üyesi ve İl Sekreteri Ayvaz, görevlerinden istifa etti


KÜTAHYA (A.A) - CHP Kütahya İl Yönetim Kurulu üyesi ve İl Sekreteri Ebru Ayvaz, görevlerinden istifa etti.
     Ayvaz, yaptığı yazılı açıklamada, CHP geleneğinden gelen birisi olarak partinin çeşitli kademelerinde görev aldığını, en son Kütahya İl Yönetim Kurulu üyeliğine seçildiğini ve ardından Yönetim Kurulu üyelerinin oylarıyla İl Sekreterliği görevine getirildiğini bildirdi.
     Geçmişte yaşadıkları delege seçimlerindeki sıkıntıları unutup, partisinin seçimlerde daha iyi yerlere gelmesine katkı sağlamayı hedeflediğini belirten Ayvaz, şunları kaydetti:
     CHP İlçe Yönetimi ile CHP İl Yönetimi arasında adı konulmamış bir kavga devam etmektedir. Yönetim Kurulunda alınan kararların uygulanmaması, yönetimin bir ekip işi olduğu gerçeğini göstermiştir. Buradaki iyi niyetimin ekip olamama gerçeğini değiştirmeye yetmediğinden sorunları çözemedik. Siyaset değil,dedikodu, iftira üretildi. Herkes bir diğerine çelme takmaya endekslenmiş durumdadır. Siyasetin ve projelerin üretilmediği ortamlarda dedikodu ve iftiraların üretilmesi, hatta dini duyguların siyasete alet edilmesi çok doğaldır. Mevlit okutulmasına hayatımın hiçbir döneminde karşı çıkmadım ama 10 Kasımda Atamın ruhuna mevlit okutmak, CHPnin ilkelerine, siyasi felsefesine ve geçmişine hakarettir. Mevlit okutmak çok doğal olmasına rağmen dinin ve dini duyguların siyasete alet edilmesi, kutsal olan değerlerin yıpratılmasına neden olmaktadır. Dini ve dini duyguları siyasete alet ediyor diye diğer siyasi partileri suçlayacaksın, daha sonra diğerlerini suçladığın şeyi kendin yapacaksın.
     CHP kendi içinde kangrene dönmüş durumdadır. Bu zihniyetin hakim olduğu anlayışla önümüzdeki yerel seçimlerde başarı sağlanması mümkün değildir. CHPnin içinde bulunduğu durumdan derin üzüntü duymaktayım. Kişisel çabalarımın hiçbir işe yaramaması beni daha da üzmüştür. Çok sevdiğim, ilkelerine değer verdiğim CHPnin, Kütahyadaki CHP ile birbirini tutmaması nedeniyle İl Yönetim Kurulu üyeliği ve İl Sekreterliği görevlerinden ayrılıyorum. Bana siyasal olarak destek veren tüm dostlarıma teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.
     CHP Kütahya İl Başkan Yardımcısı Ali Öz de daha önce görevinden istifa etmişti.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber CHP Kütahya İl Başkanlığında istifa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER