CHP Kocaeli Milletvekili Güneş:

CHP Kocaeli Milletvekili Güneş: Silahla hiç bir şeyin çözülemeyeceğini herkes bilmeli. Silahla bir şeyler çözmek istediğini düşünenler, cinayet işliyorlar


ADANA (A.A) - CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Silahla hiçbir şeyin çözülemeyeceğini herkes bilmeli. Silahla bir şeyler çözmek istediğini düşünenler, cinayet işliyorlar dedi.
     Güneş, partisinin Kozan ilçe teşkilatı ziyaretinde yaptığı konuşmada, iktidarın Türkiyeyi düzeltmek zorunda olduğunu, bu konuda yardımcı olmak isteyen ana muhalefet partisinin mecliste bir araya gelme çağrısına hükümetin olumsuz karşılık verdiğini savundu.
     Türkiye cayır cayır yanıyor diyen Güneş, şöyle devam etti:
     Cenazelerde bir araya geliyoruz. Neden Türkiyenin sorunlarını çözmede gelemiyoruz- Kim bunun arkasında, nasıl oluyor, ne yapmamız gerekiyor- Ülkemizde barış ve huzur istiyoruz. Silahla hiç bir şeyin çözülemeyeceğini herkes bilmeli. Silahla bir şeyler çözmek istediğini düşünenler, cinayet işliyorlar. Her cenazeden sonra yüreğimiz parçalanıyor. Bunu çözmek ve durdurmak istiyoruz. Bunu tartışmadan, çözüm bulmadan bir yere varamayız. Yanlış politikalar bizi bu noktaya getirdi. Türkiyenin temel sorunlarını çözmek için birlikte çözmeye, tartışmaya ve dertleşmeye hazırız. CHP bu özveriye ve olgunluğa sahip. Ama ne yazık ki biz bunu iktidardan bulamadık.
     Güneş, Doğu ve Güneydoğu Anadoluda bölgesel kalkınma ve teşvik politikasının da terör sebebiyle yeterince uygulanamadığını, yatırımların azaldığını iddia ederek, Adananın işsizlik oranıyla Hakkarinin işsizlik oranının da neredeyse aynı olduğunu, bu göstergelerin de Türkiyenin iyi yönetilemediğinin işareti olduğunu ileri sürdü.
     Adana ve Kozan için tarımın önemine işaret eden Güneş, şunları kaydetti:
     Türkiyede tarım, AK Parti iktidara geldiğinden bu yana reel olarak nüfusun arttığı kadar artmadı. Yani insanlar giderek daha fazla ithalat malı tüketiyorlar. Türkiyede ekilen biçilen pamuk arazileri daraldı. Pamuğu ithal ediyoruz artık. Pamuğun yerine mısıra geçildi. Ama verimli araziler ve bol ürüne rağmen mısırla ilgili bir şey var. Mısırın fiyatı, maliyetine yakın. Narenciyede, büyük ölçüde ihracat yapıyoruz. Peki, narenciyede yararlanılan ihracat destekleme fiyatı yeterli mi- Yetersiz. Aldığımız o destekler, gübre olsun mazot olsun yetersiz. Elinizi vicdanınıza koyun konuşalım. Tarımın yoğun olduğu yerlerde Konyada, Karamanda, Kozanda AK Parti CHPden daha fazla oy almıyor mu- Peki tarımın durumu 10 yıldır daha mı iyi. daha mı kötü-
     Toplantıya CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, il başkanı Orhan Sümer, Kozan İlçe Başkanı Yusuf Karavelioğlu ve partililer katıldı.
    
     Muhabir: Volkan Varan / Volkan Kaşık
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber CHP Kocaeli Milletvekili Güneş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER