CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan:

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan: -Kadınlar olmadan, bir seçim kazanmak mümkün değil


MERSİN (A.A) - CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, Kadınlar olmadan, bir seçim kazanmak mümkün değil dedi.
     Dokuzcan, partisinin Silifke İlçe Başkanlığını ziyaretinde yaptığı konuşmada, kadın kollarını daha etkin ve daha verimli hale getirmek istediklerini ifade etti.
     CHP olarak yerel seçimlere giderken güçlü kadın örgütünün önemi üzerine bir çalışma yaptıklarını ifade eden Dokuzcan, bu kapsamda CHP kadınları Anadolu yollarında adı altında 7 ayda 7 bölgeyi ziyaret edeceklerini kaydetti.
     Çalışmalarının 3 ana hedefinin bulunduğunu dile getiren Dokuzcan, İlk amacımız, Türkiye genelinde kadın profilini çıkarmak, örgütü tekrar gözden geçirmek, kadınların arasında birlik duygusunu arttırmak ve bölgeler arası tanışmayı sağlamak. İkinci amacımız yerel ve genel seçimler başlarken politikalarımızı tespit etmek ve yeni kadın politikaları üretmek. Üçüncüsü de CHP kadın örgütünün Türkiye kadınları ile buluşmasını sağlamak diye konuştu.
     Kadınların, siyasetin karar mekanizmalarında yer alması için çalışacaklarını belirten Dokuzcan, şöyle devam etti:
     Kadınlar olmadan, bir seçim kazanmak mümkün değil. Şu anki iktidarı getiren, çalışmasını yapan bir kadın gurubu var. Şimdi kadınlar bu iktidarı götürecek CHPyi iktidara getirecek. Genel başkanımızı, başbakan yapacağız. Yerelde de belediye başkanlıklarını alacağız. Yerel seçimlerde elde edeceğimiz başarı da bizim önümüzü açacak bir süreç başlatacaktır. O nedenle yerel seçimlere kadın örgütlerimizin tam olarak hazırlanması gerekiyor. Seçimlerin kazanılmasının ikinci ayağı sandık örgütlenmesidir, seçim günü sandığa sahip çıkmaktır.
    
     Muhabir: Hüseyin Haskan / Mustafa Çiftçi
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Dokuzcan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER