CHP Isparta İl Başkanlığına Şenol seçildi

CHP Isparta İl Başkanlığına Şenol seçildi


ISPARTA (A.A) - CHP Isparta İl Kongresinde iki listenin yarıştığı seçimde İl Başkanlığına 143 oy alan Vedat Şenol seçildi.
     CHP Isparta İl Kongresi, Belediye Kültür Sinema Salonunda gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından divan başkanlığına İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu seçildi. Ardından başkanlık seçiminin blok veya çarşaf olarak yapılması onaylandı. Çoğunluk blok listeyle seçimlere gidilmesi kararı verdi.
     Mevcut İl Başkanı Yusuf Erdoğanın aday olmadığı kongrede faaliyet ve hesap raporları okundu, kabul edildi.
     Adaylardan Vedat Şenol, seçimden önce yaptığı konuşmada, parti içi eğitim çalışmaları yapılması gerektiğini söyledi. Seçilmeleri halinde herkesi kucaklayacaklarını ifade eden Şenol, Karşımızdakini potansiyel muhalif olarak görmeyeceğiz. Temsili değil katılımcı demokrasiye inanıyorsak ön seçimin mutlaka yapılması gerekiyor dedi.
     Diğer aday Batuhan Güldiken ise dargınlıkları, kırgınlıkları kaldırıp Mustafa Kemal Atatürkün kendilerine verdiği sorumluluğu yerine getirmek adına, omuz omuza yarınlar için çalışıp mücadele etmek için aday olduğunu belirtti.
     Daha sonra yapılan ve 250 delegenin 223ünün oy kullandığı seçimde 143 oy alan Vedat Şenol, başkanlığa seçildi. Batuhan Güldiken ise 80 oyda kaldı.
     Kongreye CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner ile Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da katıldı.
    
     Muhabir: Durmuş Genç/Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber CHP Isparta İl Başkanlığına Şenol seçildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER