CHP İl Başkanı Devrim Kök:

CHP İl Başkanı Devrim Kök: CHP olarak bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız


ANTALYA (A.A) - CHP İl Başkanı Devrim Kök, Kepez Belediyesi sınırlarında kalan bazı yerlerin TOKİnin sorumluluğuna verilmesiyle ilgili olarak, CHP olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirtti.
     Kök, yaptığı yazılı açıklamada, kamuoyunun yaşanacak bazı mağduriyetlerden önceden haberinin olması ve gerekli demokratik tepkilerini göstermek için fırsat verilmesinin partilerinin önemli görevlerinden olduğunu ifade etti.
     Ne yazık ki TOKİnin 19 Kasım tarihli yazısından anlaşıldığı üzere, Kepez Belediyesi sınırlarında kalan Göçerler, Fatih, Çamlıbel, Esentepe, Çankaya, Fevzi Çakmak, Yavuz Selim, Kütükçü, Kazım Karabekir, Barış, Erenköy, ve Kanal mahallelerinin TOKİnin sorumluluğuna verildiğinin görüldüğünü kaydeden Kök, şöyle devam etti:
     Bu alan 2 bin hektardır ve Kepez Belediye alanının üçte biridir. Bilindiği gibi TOKİ-in ne büyükşehir ne de ilçe belediyelerine danışmadan ve onaylatmadan planlama ve ruhsat verme yetkisi vardır. Asıl problem yıllardır bu mahallelerde tapu bekleyen halkımızın arsa tapusu hayali bu manevra ile yok olmaktadır. Bunun yerine halkımıza TOKİ tapusu layık görülmektedir. Büyükşehir belediyemizin Kepez Santral Mahallelerinde yaptığı arsa tapusu vermeye yönelik kentsel dönüşüme AK Parti tarafından neden karşı çıkıldığı, bu son durumda daha da iyi anlaşılmaktadır. İnsanları, yıllardır yaşadığı yerlerden kopararak, nerede ve ne zaman yapılacağı belli olmayan TOKİ bloklarına tıkıp, boşaltılan alanlar acaba kimlere peşkeş çekilecektir. Antalya kamuoyunun bunu bilmeye hakkı vardır.
     AK Partili Kepez Belediyesinin haberimiz yok söylemleri inandırıcılıktan uzaktır ifadesini kullanan Kök, şunları kaydetti:
     CHP olarak bu konunun sonuna kadar takipçisi olacağız, halkımızın haklarını gasp ettirmeyeceğiz. Bunun sorumlularına da kamuoyu önünde yanlışlarından dönmeye davet ediyoruz.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber CHP İl Başkanı Devrim Kök: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER