CHP heyeti Vanda

CHP heyeti Vanda -Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu: -CHP bölünmez bir bütündür, partimizde herhangi bir çatlak ya da bölünme söz konusu değil -Genel Başkan Yardımcısı Oran -Deprem sonrası maalesef halen Vanın yaraları


VAN (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, CHP bölünmez bir bütündür, partimizde herhangi bir çatlak ya da bölünme söz konusu değil dedi.
     Çeşitli temaslarda bulunmak ve Erciş ilçesinde verilecek iftar yemeğine katılmak üzere Vana gelen CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ve Sezgin Tanrıkulu ile CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil, partilerinin il başkanlığını ziyaret etti.
     Oran, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP olarak ramazan ayını yaşamak ve vatandaşlarla sohbet etmek için Vana geldiklerini belirterek, akşam saatlerine kadar kent merkezi ve ilçelerde incelemelerde bulunacaklarını söyledi.
     Van hakkında konuşacak çok şey olduğunu vurgulayan Oran, Deprem sonrası maalesef halen Vanın yaraları sarılamadı, halen sorunları çok fazla. İş, aş sorununun yanı sıra burada yoksulluk var. Sıkıntılar çok fazla. Biz bunları biliyor ve takip ediyoruz dedi.
     Depremin üzerinden yaklaşık 11 ay geçtiğini ve bu süre zarfında başta genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere milletvekillerinin sürekli bölgeye geldiğini anlatan Oran, Vanın mağdur olmaması için CHP olarak büyük bir mücadele verdiklerini ifade etti.
     CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu da her şeye rağmen Türkiyenin tüm il ve ilçelerine gitmeye devam edeceklerine dikkati çekerek, Van, Hakkari, Ağrı, Tunceli Türkiyenin neresi olursa olsun her tarafını gezeceğiz. Toplumu bütünleştirme projelerini her tarafa dağıtacağız diye konuştu.
     Tanrıkulu, bu projelerden birini gerçekleştirmek için bugün de Vanda olduklarını bildirerek, depremden sonra yapılmayan bazı çalışmalarla ilgili AK Parti hükümetini eleştirdi.
     CHP olarak Vanlıların yanında olmaya devam edeceklerine değinen Tanrıkulu, milletvekili Hüseyin Aygünün açıklamaları için de şunları kaydetti:
     CHP bölünmez bir bütündür, partimizde herhangi bir çatlak ya da bölünme söz konusu değil. Partideki arkadaşlarımız da gerekli açıklamayı yapmışlardır. Arkadaşımız (Hüseyin Aygün), insani yönüyle bir açıklama yapmıştır. Arkadaşımız siyasi bir kaygı gütmeden o anki duygularını yansıtmıştır. Dolayısıyla partimizde bu anlamda herhangi bir bölünme yoktur.
     Bir gazetecinin, Milletvekili Aygünün Tuncelide kaçırılması sizleri korkutmuyor mu- sorusuna Genel Sekreter Tamayligil, Vatanın hiçbir toprağından korkmuyoruz ve korkulacak bir şey yok. Vatandaşımızın derdini paylaşmak için bugün Vandayız, yarın başka bir yerde olacağız yanıtını verdi.
    
     Muhabir: Necat Hasar
     Yayıncı: Levent Harman

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER