CHP Grup Başkanvekili İnce:

CHP Grup Başkanvekili İnce: -Türkiyede herkes telefonlarının dinlendiğinden kuşkulanıyor. Siyasetçi kuşkulanıyor, iş adamı kuşkulanıyor, milletvekili kuşkulanıyor, hakim savcı kuşkulanıyor, esnaf kuşkulanıyor, Yalovadaki bir paz


YALOVA (A.A) - CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Türkiyede herkesin telefonlarının dinlendiğinden kuşkulandığını bildirerek, Siyasetçi kuşkulanıyor, iş adamı kuşkulanıyor, milletvekili kuşkulanıyor, hakim savcı kuşkulanıyor, esnaf kuşkulanıyor, Yalovadaki bir pazarcı kuşkulanıyor dedi.
     İnce, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın ofisinde, böcek olarak tabir edilen dinleme cihazlarının bulunmasıyla ilgili, Başbakan Erdoğan mağduriyet mevsimini yeniden açtı. Kürtaj vardı gündemde, gitti, diziler vardı, Muhteşem Yüzyıl vardı, gitti. Kuvvetler ayrılığı vardı, gitti. Şimdi gündeme böcek geldi. Başbakan ne yapıp edip, milletin gündemiyle kendi gündemini aynı yapmıyor ifadelerini kullandı.
     Başbakan Erdoğanın mağdur edebiyatı yaptığını öne süren İnce, şöyle devam etti:
     Sen 23 Nisan Başbakanı mısın- Sen kendini koruyamıyorsan milleti nasıl koruyacaksın- Bizim de güvenliğimiz sana emanet. Biz de bu ülkede yaşıyor, siyaset yapıyoruz. Bizim güvenliğimizi de sen sağlayacaksın. Kendi güvenliğini sağlayamayan birisi, vatandaşın güvenliğini nasıl sağlayacak. Yasa dışı dinleme, yasa dışı izleme kanıtlarını kullandın seçim meydanlarında. O zaman işine geliyordu. Gün gelecek bugün kullandığınız silah sizi de vuracak dediğimizde başka şeyler konuşuyordunuz. Böcek de, Arınçın suikast işine benzemesin. Bakın 3 sene geçti üzerinden Arınç dün suikast yok galiba demeye başladı. Ağlıyordun o günlerde. Başbakan da bugün kendini mağdur gibi göstermeye çalışarak milletin önünde ağlıyor
     Türkiyenin bir hukuk devleti olmasını istediklerini savunan İnce, Türkiyeyi bir korku imparatorluğuna çevirdiler. Türkiyede herkes telefonlarının dinlendiğinden kuşkulanıyor. Siyasetçi kuşkulanıyor, iş adamı kuşkulanıyor, milletvekili kuşkulanıyor, hakim savcı kuşkulanıyor, esnaf kuşkulanıyor, Yalovadaki bir pazarcı kuşkulanıyor. Sahte isimler verilerek, isimler karartılıp numaralar verilerek dinleme kararları alındı bu ülkede. Özel yetkili mahkemeler yaptı bunları, AKPnin mahkemeleri yaptı bunları. Hukuka aykırı dinlemeler yayınlandı. Telefon dinlemeleri artık bu ülkede rezil bir konuma ulaştı. Haberleşme hürriyeti yok, özel hayatın gizliliği yok diye konuştu.
     Dinlemelerle ilgili iki kez soru önergesi vermesine rağmen cevap alamadığını öne süren İnce, Mağdur rolü Başbakanı kurtarmaz. Sen muhalefet başbakanı değilsin. Sen 23 Nisan Başbakanı değilsin. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanısın. Benim telefonumu da koruyacaksın, kendi telefonunu da koruyacaksın, milletin telefonunu da koruyacaksın. Kendi telefonunun bile dinlendiğinden şikayet eden bir Başbakan bu ülkeyi yönetemez. Buradan bir mağduriyet çıkmaz, buradan milleti kandırmak çıkar dedi.
     Bir gazetecinin ODTÜde yaşanan öğrenci olaylarıyla ilgili görüşlerini sorması üzerine İnce, ODTÜ kuşatılamaz, fethedilemez. Bu ülkenin gençleri, bilim insanları ve sanatçıları susmamalıdır. ODTÜlü gençler buna öncülük yapmıştır yanıtını verdi.
     İnce, İntibak Yasası kapsamında emekliye yapılan zamlarla ilgili soruyu da Millete yüzde 3 zam, doğalgaza yüzde 18 zam. Türkiyenin gerçeği bu. Şehit babasına 4 TL zam. Bu millet bunları görecek, görüyor diye düşünüyorum. Emekliler perişan durumda, köylü bitmiş durumda, gençler işsiz. Üniversite kuyruklarından KPSS kuyruklarına. 2002den bu yana hiçbir sorunu çözülmedi bu ülkenin daha da kangrenleşti diye yanıtladı.
    
     Muhabir: Erhan Erdoğan/Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber CHP Grup Başkanvekili İnce: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER