CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu:

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: -Yanlış yaparsanız, toplumu bu noktaya getirirseniz, başka ülkelerin hatlarıyla derin fay hattı oluşturursanız, ciddi yarılmalar, tarihe geçecek yarılmalara sebep olursanız o koltukta oturmamanız ge


ANTALYA (A.A) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yanlış yaparsanız, toplumu bu noktaya getirirseniz, başka ülkelerin hatlarıyla derin fay hattı oluşturursanız, ciddi yarılmalar, tarihe geçecek yarılmalara sebep olursanız o koltukta oturmamanız gerekir dedi.
     Kılıçdaroğlu, Konyaaltı Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Uluslararası Kitap Fuarını gezdi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin Dışişleri Bakanı Davutoğlu, sizin hayalinizdeki Başbakan ve Dışişleri Bakanı ile çatıştığınızı ve gerçekleri görmeniz halinde bunu yapamayacağınızı söyledi, bu konuda ne diyeceksiniz- sorusu üzerine, Kendisi yeni bir kitap mı yazmış, bence yeni bir kitap yazmalı, stratejik körlük diye diye konuştu.
     İnsanların aldığı politikalar sonucu bir çıkmaz içine girildiyse o kişinin oradan çekilmesi gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
     Yanlış yaparsanız, toplumu bu noktaya getirirseniz, başka ülkelerin hatlarıyla derin fay hattı oluşturursanız, ciddi yarılmalar, tarihe geçecek yarılmalara sebep olursanız o koltukta oturmamanız gerekir. Etik değerler bunu gerektirir. Onun için hem oturacaksınız, yavuz hırsız misali hala kendinizi savunacaksınız. Eğer bir ülkenin Dışişleri Bakanı uluslararası alanda alay konusu oluyorsa dönüp kendisini sorgulamalı, ben ne yaptım ki dünyanın her yerinde alay konusu oluyorum diye...
     Bir ülkenin Başbakanın Dışişleri Bakanını tutması halinde bir anlamda aynı sorumluluğu paylaştığını kaydeden Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın da kendisini sorgulaması gerektiğini söyledi.
     Kılıçdaroğlu, 2002 yılında bölgesinde lider, sözü dinlenen, Başbakan gittiği zaman sokaklarda alkışlanan bir Türkiye olduğunu ifade ederek, bugün ise tüm komşularıyla kavga eden bir ülke haline geldiğini öne sürdü. Bütün bunların iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, Türkiyenin bu dış politikayı ve yönetimi hak etmediğini kaydetti.
     Yönetimin Türkiyenin geleceğine ipotek koyan kararlar aldığını, halklarını düşman ettiğini ileri süren Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle sürdürdü:
     Bir ülkenin yönetimi halkları düşman edemez, etmemelidir. Eğer siz halkları düşman ederseniz, onu dış politikada da kullanırsanız, çok tehlikeli bir geleceğe imza atıyorsunuz demektir. Sayın Başbakana Sen bölücüsün diyorum, Ben bölücü değilim diyemiyor mesela. O da biliyor bölücü olduğunu, toplumu böldüğünü biliyor, toplumu kavga noktasına getirdiğini biliyor.
     Toplumun en kutsal değerlerinin acımasızca siyasete alet edildiğini iddia eden Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:
     Bir AKP milletvekili Hz. Muhammede nüfus cüzdanı çıkartıyor, senin ne haddine, sen kimsin- böyle bir şey olabilir mi- Peygamberimizin kimlik kartı sana mı düştü- Olmayan çocuğun adına Başbakanın adını yazmak sana mı düştü- Bir ülkede Hz. Muhammedi istismar etmek... Yazıktır, günahtır, ayıptır. İnsanda biraz vicdan olmalı, dine, inanca saygı olmalı. Peygambere saygılı olmalı. Kazaen onu bir CHPli milletvekili yapsaydı şimdi yer gök inlemişti. Bunlar hiçbir değere önem vermezler, bunların tek amaçları vardır, kursakları ve iktidarları. Bu iki çizgi arasında gidip geliyorlar ve bunun için de sömürmeyecekleri hiç bir alan yoktur.
     Fuarda bir vatandaşın Sanatçılar da yargılanıyor, bunların takipçisi olacak mısınız- sorusunu Kılıçdaroğlu, Sanat adına kim ne yapıyorsa takdirle karşılamayız. Baş taşı ile karşılamayız. Sanatçıyı hapse atarsanız, görmezden gelirseniz Türkiyenin demokratikleşmesi açısından çok büyük bir kayıp olur diye cevapladı.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER