CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu,

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, -Türkiyenin yeni bir iklime, barışa, iktidara, insanları kucaklayan, demokrasiyi, özgürlükleri savunan, terörü sonlandıran, kimsenin önünde diz çökmeyen bir yönetime ihtiyacı var. Onun yolu, adresi


ANTALYA (A.A) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiyenin yeni bir iklime, barışa, iktidara, insanları kucaklayan, demokrasiyi, özgürlükleri savunan, terörü sonlandıran, kimsenin önünde diz çökmeyen bir yönetime ihtiyacı var. Onun yolu, adresi halkın partisi Cumhuriyet Halk Partisidir dedi.
     Kılıçdaroğlu, Alanya ilçesine bağlı Mahmutlar beldesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Seçim otobüsünün üzerinden vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, nüfusu az olan beldelerin kapatılmasını öngörün yasayı hatırlattı. Mahmutlar beldesinin kapatılmaması için 21 Ekimde beldede referandum yapılacağını belirten Kılıçdaroğlu, belde halkına beldelerinin kapatılmasını isteyip istemediklerini sordu.
     Referandumda Hayır çıkarsa Ankarada milletin arzusunun takipçisi olacaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, Çağdaş Türkiyeyi kurmak, özgür, kavgasız, barış içinde yaşayan Türkiyeyi oluşturmak, terörü sonlandırmak için yeni bir anlayışa, barışa, dostluğa kardeşliğe ihtiyaç var diye konuştu.
     Halkın savaş değil, barış istediğini yineleyen Kılıçdaroğlu, Suriye ile ilişkilerin istenmeyen noktaya taşındığını savundu.
     Bu arada seçim otobüsüne, üzerine zincir bağlayan ve Oğlum bak git, beldemi rahat bırak yazılı pankart taşıyan bir kişi çıktı.
     Kılıçdaroğlu, daha sonra Akseki ilçesine bağlı Güçlüköy halkı ile de bir araya geldi. Köy sakinlerinin ikram ettiği ayranı içen Kılıçdaroğlu, vatandaşlarla sohbet etti, fotoğraf çektirdi.
    
     -Kılıçdaroğlu, Aksekide-
    
     CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Akseki ilçesini de ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu. Seçim otobüsü üzerinden halkı selamlayan Kılıçdaroğlu, Aksekililerin aydın, bilgili, donanımlı, laik Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkan insanlar olduğunu söyledi.
     Ülkede seçim ya da referandum olmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, Aksekili vatandaşlarla dertleşmek için geldiklerini kaydetti. Türkiyenin iyi yönetilmediğini savunan Kılıçdaroğlu, insanların sabah kalktıklarında zamlarla uyandığını, baskıyla yönetildiğini iddia etti.
     Demokrasi için herkesin mücadele etmesini isteyen Kılıçdaroğlu, Hepimizin çocukları var, geleceğe umutla bakıyoruz. O çocuklar iyi koşullarda okumalı, yetişmeli, daha iyi yaşam koşullarına sahip olmalı. Bütün çabalarımız çocuklarımıza daha iyi bir Türkiye bırakmak içindir dedi.
     Yapılan zamların ahlaksız zamlar olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, dünyada doğalgaz fiyatlarının düştüğünü, ama Türkiyede arttığını, bu nedenle bu zamları ahlaksız olarak değerlendirdiklerini söyledi.
     Türkiye ile Suriye arasında yaşanan gerginliğe de değinen Kılıçdaroğlu, Suriye ile ne kavgamız var, niye kavga ediyoruz Irak ile, İran ile. Rusya ile ne işimiz var bizim. Eğer birilerinin atına binerseniz, hiç unutmayın, o atın sahibi ıslık çaldığı zaman sizin istediğiniz yere değil, atın sahibinin istediği yere gidersin. İşte atın sahibi ıslık çaldı, bizimkiler gidiyor, Allah bilir nereye gidiyor. Ama biz biliyoruz, gidip duvara toslayacaklar diye konuştu.
     Suriyeye demokrasi olmadığı gerekçesiyle müdahale edildiğini, ancak bugün hiçbir Arap ülkesinde demokrasi olmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
     Türkiye hem iç hem de dış yönetimde iyi yönetilmiyor. Türkiyenin yeni bir iklime, barışa, iktidara, insanları kucaklayan, demokrasiyi, özgürlükleri savunan, terörü sonlandıran, kimsenin önünde diz çökmeyen bir yönetime ihtiyacı var. Onun yolu, adresi halkın partisi Cumhuriyet Halk Partisidir. Biz cebimiz için çalışmıyoruz, kendimiz için çalışmıyoruz, bizim bir felsefemiz var, önce halk zenginleşecek, halkın cebi para görecek.
     Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydını tanıtan ve Antalyaya güzel çalışmalar yaptığını belirten Kılıçdaroğlu, CHPli belediye başkanlarının çeşitli baskılara maruz kaldıklarını, gözaltına alındıklarını, hapse atıldıklarını, ama hiçbir şey çıkmayınca serbest bırakıldıklarını kaydetti.
     Bu baskıların kendilerini yıldıramayacağını, CHPli belediye başkanlarının sadece halka hesap vermekle yükümlü olduklarını belirten Kılıçdaroğlu, daha önce hangi partiye oy vermiş olurlarsa olsun Türkiyenin geleceği için tüm vatandaşları CHP çatısı altında toplanmaya davet etti.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER