CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Koç: -CHPnin çağrısı çok açık, gelin milli mecliste, meşru zeminde Türkiyenin karşı karşıya olduğu riskleri iktidar bize anlatsın, bilmediğimiz konuları anlatsın. Şu karartmayı kaldırsı


SAMSUN (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü, Samsun Milletvekili Haluk Koç, CHPnin çağrısı çok açık, gelin milli mecliste, meşru zeminde Türkiyenin karşı karşıya olduğu riskleri iktidar bize anlatsın, bilmediğimiz konuları anlatsın. Şu karartmayı kaldırsın Türkiye üzerinden ve hep beraber milli bir duruş sergileyelim dedi.
     Koç, 19 Mayıs ilçesindeki şiddetli yağış sonrası zarar gören alanları gezdi, esnafla sohbet etti.
     Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Koç, CHPnin, TBMMyi terör konusunda olağanüstü toplantıya çağırmasının ardından yapılan eleştirilere yönelik, Türk milletinin CHPnin toplantı gerekçelerini haklı bulduğunu söyledi.
     AK Partinin arkasına takılan MHP söyleminin inandırıcı olmadığını savunan Koç, Terör örgütü her gün propagandasını şehir dedikoduları ile yapıyor, yaptırtıyor. Bizim önüne geçmek istediğimiz, TBMMde konunun etraflıca tartışılarak bir çözüm aranması ve gerekirse karşı karşıya kaldığımız riskler çok boyutlu ise hükümete de destek vererek parlamentoda milli bir duruş sergilenmesi diye konuştu.
     CHPnin olağanüstü çağrı gündeminin Türkiyede yaşanan terör olaylarıyla sınırlı olmadığını, Türkiyenin yanı başında, sınırında ciddi bir yangın ve kargaşa olduğunu bildiren Koç, şöyle devam etti:
     Suriyeden bahsediyorum. Suriyedeki olayların da Türkiyenin güvenliği bakımından TBMMde görüşülmesini talep ediyoruz. Samimi MHPlilere sormak istiyorum, Sizler yurt dışındaki odaklar tarafından belirlenen ve Türkiyeye telkin edilen Suriye politikalarının milli çıkarlarımıza aykırı olarak uygulanmasından memnun musunuz, değil misiniz- ABDnin yönlendirmesiyle Türkiyenin kaderinin belirlenmesinden mutlu musunuz, değil misiniz- Türkiyenin kendi ayakları üzerinde duran bağımsız bir ülke olmasını istiyor musunuz, istemiyor musunuz- BOP eşbaşkanlığı görevini iftiharla yürüttüğünü söyleyen Sayın Başbakanın projelerinin gerçekleşmesi için attığı adımların yanında mısınız, değil misiniz- Sorular çok açık. CHPnin çağrısı çok açık, gelin milli mecliste, meşru zeminde Türkiyenin karşı karşıya olduğu riskleri iktidar bize anlatsın, bilmediğimiz konuları anlatsın. Şu karartmayı kaldırsın Türkiye üzerinden ve hep beraber milli bir duruş sergileyelim. Türkiyenin esenliği ve yakın gelecekteki dirliği için hep beraber aldığımız kararların arkasında duralım. Söylediğimiz bu.
     MHPnin, CHPnin verdiği önergenin Suriye boyutunu görmezden geldiğini ileri süren Koç, MHP tabanının öz eleştiri yapması gerektiğini açıkladı.
    
     -Samsundaki şiddetli yağış-
    
     Samsunda art arda yaşanan sel felaketi sonucu kentte sıkıntılar yaşandığını savunan Koç, ders çıkarılması gereken önemli sonuçlar olduğunu dile getirdi.
     Bölgedeki dere yataklarının yerel yönetimler tarafından, meteorolojik koşullar ve diğer etkiler göz önünde bulundurularak ıslah edilmesi gerektiğini vurgulayan Koç, şunları kaydetti:
     Aklın, bilimin gösterdiği yolda her türlü önlemi almak gerekiyor yoksa sonu can kaybı, mal kaybı ve her seferinde bir korku. Samsunlu her gün korkuyor. Hava kararmaya başladığı zaman yine sel gelecek diye korkuyor. Ciddi zararlar var. Hasar tespit çalışmalarının ardından, zararların tazmin edilmesi gerekiyor.
     Koç, daha sonra sel sularından etkilenen sahil kesimindeki evlerde incelemelerde bulundu.
    
     Muhabir: Fatma Kalay - Mehmet Kumcağız
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER