CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak: Komşularımızın iç işlerine karışmamız, onların da siyasi, diplomatik ve ekonomik olarak Türkiyeye tavır almasını beraberinde getiriyor


KÜTAHYA (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Komşularımızın iç işlerine karışmamız, onların da siyasi, diplomatik ve ekonomik olarak Türkiyeye tavır almasını beraberinde getiriyor dedi.
     Toprak, partisinin Kütahya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Suriyeden sonra Irakta da iç savaş olasılığının gündeme geldiğini bildirdi.
     Türkiyenin, Irakta da yanlış ve hatalı diplomasi yürüterek ara buluculuk şansını kaybettiğini savunan Toprak, şöyle konuştu:
     Irak hükümeti ile kavgalıyız. Irakta gerilim tırmanıyor. Güney sınırlarımız tümüyle savaş alanına döndü. Komşularımızın iç işlerine karışmamız, onların da siyasi, diplomatik ve ekonomik olarak Türkiyeye tavır almasını beraberinde getiriyor. Irak, Türk şirketlerini ülkeden kovuyor, kontratlarını iptal ediyor. Suriye kapıları kapatıyor, 11 ülkeye ihracatın yolunu kesiyor. Bu hatalı, yanlış dış politika esnafımızı, sanayicimizi, ihracatçımızı, tüccarımızı vurdu.
     Toprak, zenginlerden bir defaya mahsus ek vergi alma hazırlığı yapıldığını öne sürerek, Türkiyenin hiçbir sorunun çözümsüz olmadığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER