CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak: -Sorunlar parlamentoda çözülmeli. Hükümetin gittiği yolu doğru bulmuyoruz. Hükümet çözüm adresini parlamento olarak değiştirmelidir (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, Sorunlar parlamentoda çözülmeli. Hükümetin gittiği yolu doğru bulmuyoruz. Hükümet çözüm adresini parlamento olarak değiştirmelidir dedi.
     CHP Genel Başkan yardımcıları Erdoğan Toprak ile Faik Öztrak, Keşan Ticaret ve Sanayi Odasındaki ziyaretin ardından CHP Edirne İl Başkanlığında düzenlenen toplantıya katıldı.
     Erdoğan Toprak, burada gazetecilerin çözüm sürecine ilişkin soruları üzerine, Türkiyede kardeşliğin pekiştirilmesinden ve özgürlüklerin önünün açılmasından yana olduklarını belirterek, şunları söyledi:
     Ama bunu yaparken, çözüm noktasının parlamento olduğunu her fırsatta işaret ediyoruz. Biz bir yerlerin konforuyla meşgul olmamalıyız. Biri bize dayatarak değil, kendi ülkemizdeki vatandaşlarımızın sorunlarını parlamento gündemine taşımalıyız ve orada çözmeliyiz. Sorunlar parlamentoda çözülmeli. Hükümetin gittiği yolu doğru bulmuyoruz. Hükümet çözüm adresini parlamento olarak değiştirmelidir.
     Faik Öztrak da bir gazetecinin, Diyarbakırdaki nevruz kutlamasında Türk bayrağı asılmamasıyla ilgili protestolar oldu, nasıl değerlendiriyorsunuz- sorusu üzerine şöyle konuştu:
     Abdullah Öcalan ve Recep Tayyip Erdoğan eş başkanlığında yürüyen sürecin geldiği nokta tüm ülkemizin, tüm milletimizin içini acıtmıştır. Bunu AKP yönetimi ve AKP hükümeti hazmedebilir ama bunun Türk milleti tarafından, hepimiz tarafından hazmedilmesinin zor olduğunu düşünüyorum. Bu çerçevede dün genel merkezimize, il ve ilçe binalarına, bu ülkenin sahipsiz olmadığını, bu ülkenin bayrağının ay yıldızlı bayrağımız olduğunu göstermek için bayraklarımızı astık. Milletimizin de bu bayrakları asacağını tahmin ediyoruz.
     Toplantıda, CHP Edirne Merkez İlçe Başkanı Harika Türkay ve bir partili de konuşma sırasında Türk bayrağı açtı.
     Öztrak ve Toprak, daha sonra Edirne Ticaret ve Sanayi Odasında iş adamlarıyla bir araya geldi.
    
     Muhabir: Cihan Demirci / Hakan Şahin
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Toprak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER