CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan: -"(Çözüm süreci) Böyle bir süreç Türkiyede terörü bitirme ve barışı sağlama süreci değildir"


ORDU (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, çözüm sürecine ilişkin, "Böyle bir süreç Türkiyede terörü bitirme ve barışı sağlama süreci değildir" dedi.
     Beraberindeki CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ile partisinin TESK Otelde düzenlenen İl Danışma Kurulu toplantısına katılan Tezcan, yeni anayasa çalışmalarına yönelik değerlendirmelerde bulundu.
     Hükümeti eleştiren Tezcan, "Recep Tayyip Erdoğan, masadan bu anayasanın çıkmayacağını biliyor. Onlar orada her konuda herkes ile anlaşabilir ama bir partiyle, Cumhuriyetin temel değerleri ve parlamenter demokrasi konusunda bir partiyle anlaşamayacaklarını çok iyi biliyorlar. O parti de CHPdir" diye konuştu.
     CHPnin, Mustafa Kemal Atatürkün değerleri doğrultusunda, ulusal devleti koruma konusunda kararlı olduğunu vurgulayan Tezcan, "Recep Tayyip Erdoğan, demokratik ve özgürlükçü bir anayasa istemiyor" dedi.
     Çözüm sürecine değinen Tezcan, şunları kaydetti:
     "Buradan barış çıkmaz. Böyle bir süreç Türkiyede terörü bitirme ve barışı sağlama süreci değildir, terör örgütüne meşruiyet kazandırma sürecidir. Yaşanan tablo bu. Bu tabloya Cumhuriyet Halk Partisinin destek vermesini istiyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi böyle bir sürece destek veremez, vermeyecektir ve vermemiştir."
     Gökhan Günaydın ise 2014 yılındaki yerel seçimlerde CHPnin Orduda büyükşehir belediyesini alacak en güçlü parti olduğunu savunarak, Ordu merkezde CHPnin fark atarak önde gittiğini söyledi.
     Toplantıya, CHP Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Tokat Milletvekili Orhan Düzgün, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ile partililer katıldı.
     Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER