CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan: -868 dokunulmazlık dosyasını raftan indirin hepsine geleceğiz kaldırmak için oy vereceğiz


ÇANAKKALE (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, 868 dokunulmazlık dosyasını raftan indirin, hepsine geleceğiz kaldırmak için oy vereceğiz dedi.
     Tezcan, CHP Çanakkale İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, önümüzde Türkiyenin geleceğini şekillendirecek 3 seçimin olduğunu söyledi. Bunlardan birisinin yerel seçim olduğunu, daha sonra Cumhurbaşkanlığı ve sonrasında da genel seçimlerin yapılacağını belirten Tezcan, Türkiyenin, ekonomi, uluslararası ilişkiler, adalet duygusu ve demokrasisiyle sıkışmış bir noktada olduğunu öne sürdü.
     Türkiyedeki rejimin sadece adı demokrasi diyen Tezcan, şöyle konuştu:
     550 milletvekili olan parlamentoda 326 milletvekili ile bütün milletvekillerinin milletten aldığı iradeyi, AKP grubu için söylüyorum, tek bir kişiye ipotek ettikleri bir sistemde yaşıyoruz. Demokrasilerde böyle bir rejim olmaz. Türkiyenin en temel meseleleri ile ilgili karar vermek gerektiği dönemde dahi 326 milletvekili, Türkiyenin yüzde 50sine yakın seçmen tabanının iradesini alıp, milletin iradesini Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın iki dudağının arasına ipotek etmiştir. Onun için bugün Türkiyedeki rejimin adı demokrasi değildir, bu ipotekli demokrasiye son vermek zorundayız.
     Kürsü dokunulmazlığı hariç diğer bütün dokunulmazlıklara karşı olduklarını belirten Tezcan, 868 dokunulmazlık dosyasını raftan indirin, hepsine geleceğiz kaldırmak için oy vereceğiz. Ama bunun içinden birisi, ikisini seçip canının istediği zaman konjonktürel olarak siyasetin ibresini istediğin gibi kullanmak üzere şantaj ve tehdit aracı yaparak, getireceğin dokunulmazlık görüşmelerine de hayır oyu vereceğiz. Biz Başbakanın sefere koyduğu trenin yolcuları olmayız ifadelerini kullandı.
     Adalet duygusunun olmadığı bir ülkede insanların huzur içinde yaşamlarını yürütebilmesinin mümkün olmadığını, Türkiyede en fazla zedelenen duygunun da adalet duygusu olduğunu öne süren Tezcan, Silivride, Türkiyenin tarihinin en ağır siyasi davalarından birisini yaşadığını savunarak, Önümüzdeki günlerde bütün bu hukuksuzluklara karşı başlatacağımız adalet mitinglerinde, Anadolunun dört bir yanında, bu isyanı dile getirecek, halk bunu gösterecek. Sokağa çıkıyoruz bütün örgütlerimizle. Bütün bu adaletsizliklere karşı adalet mitingleri yapacağız dedi.
     Silivride devam eden davada, savcının esas hakkındaki mütalaasını 13 Aralıkta vereceğini belirten Tezcan, o tarihte Silivride olacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER