CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: -(İmralı görüşmeleri) Başbakan CHPye gelirse, bu sorunun karşısında CHPnin elbette yol haritası vardır


KARABÜK (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İmralı görüşmelerine partisinin desteğine ilişkin, Başbakan CHPye gelirse, bu sorunun karşısında CHPnin elbette yol haritası vardır dedi.
     Tekin, Karabük Öğretmenevinde partilileriyle sohbet ederken, gazetecilerin sorularını da cevaplandırdı.
     Gazetecilerin İmralı görüşmelerine ilişkin sorusuna cevap veren Tekin, CHPnin vaz geçemeyeceği tek şeyin vatanın birliği ve bütünlüğü olduğunu vurguladı.
     Bu konuda yapılması gerekenlerle ilgili CHP net tavır koyduğunu kaydeden Tekin, Bundan yaklaşık bir yıl önce genel başkanımız başbakanın bütün nezaketsizliklerine rağmen ayağına gitti ve Türkiyede bundan sonra kimsenin gözyaşının dökülmesine izin vermeyelim, yapılması gereken ne varsa CHP olarak katkı sumak istiyoruz demişti diye konuştu.
     Ancak başbakanın CHP ile ne görüşeceğim, CHP ile görüşmek zaman kaybıdır ifadesini kullandığını dile getiren Tekin, Başbakan CHPye gelirse bu sorunun karşısında CHPnin elbette yol haritası vardır. Türkiyenin birliği ve bütünlüğü için ne yapılması gerekiyorsa yapılır diye konuştu.
     İmralı görüşmeleri talimatının hükümete ABD tarafından verildiği iddialarının hatırlatılması üzerine Tekin, şöyle devam etti:
     O soruyu başbakana sormak lazım. Ama haklı olarak insanların bu soruyu sorma hakkı var. 3 ay önce sadece başbakan değil AK Parti yetkililerinin tamamı terörle müzakere olmaz diyordu. Bütün bunlara bakıldığında herhalde başka bir güç, kardeşim bundan vazgeç demiş ki bugün başka bir noktadalar. Keşke bunu başbakana sorsaydınız daha net bir cevap alırdınız. Şöyle de bir nezaketsizlik var aslında. Dünyanın her yerinde muhalefet iktidarın alternatifidir. O ülkede olup bitenler hakkında muhalefete bilgi verilir, bilgi akışı olur. İç ve dış politikada da bu böyledir. Ne yazık ki AK Parti bugüne kadar bütün bu meselelerle ilgili ana muhalefete herhangi bir bilgi vermiş değil. Vermiş olsalardı Amerikadan mı Asyadan mı nereden talimat aldıklarını biz de size söyleyebilirdik.
     Kürdistan devleti kurulmasına izin verilir mi- sorusuna, Hiç öyle bir hayal olmaz yanıtı veren Tekin, Pariste öldürülen 3 PKKlı kadının cenazelerinde olası provokasyonlar için ise Umut ediyorum sağduyu hakim olur dedi.
    
     -Türkiyede örgütlü toplum yok-
    
     Gazetecilerin CHPnin Karabükte yerel ve genel seçimlerde uzun yıllardır başarılı olamayışının nedenlerinin araştırılıp araştırılmadığı sorusu üzerine Tekin, şöyle konuştu:
     Önümüzdeki dönemde bütün siyasi tablo değişebilir. Yerel seçimlerde 1989 dönemi yaşanacak, göreceksiniz. 1989daki tablo nasılsa aynısını göreceksiniz.
     Elbette öz eleştiri yapmamız lazım. 1980den sonra kendi içimize kapandık. İç çekişmeler oldu. İçe harcanan enerji dışarı harcanamadı. Ama süreç bundan sonra tam tersine işleyecek, dışa harcayacağız enerjimizi. Yerel seçimlerde Türkiyede çok iddialıyız. İktidar ülkeyi çok farklı bir duruma taşıdı. İnsanların can güvenli olmadığı bir dönem yaşıyoruz.
    
     -AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şahine çağrı-
    
     Türkiyede kamuda taşeron üzerinden çalışan 2 milyon işçinin bulunduğunu hatırlatan Tekin, Karabüklü olan AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahine çağrıda bulunarak, Önümüzdeki süreçte bir araya gelelim ve 2 milyon insanı ilgilendiren bir sorunu çözelim. Bu sorun taşeron işçiler sorunu. Bir kanun teklifi vereceğiz. Sayın Şahin ve ben imzalayacağız. Bu kölelik düzeninden insanlar kurtulsun. Devlete bir kuruş maliyeti olmayacak. Devletle çalışan arasındaki o yandaş müteahhitleri aradan çıkarttığımızda 2 milyon insan kölelik düzeninden kurtulacak. Şahine çağrıda bulunuyorum, önümüzdeki hafta imza atalım kurtaralım o insanları diye konuştu.
     Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) da çalışan ve herhangi bir nedenden dolayı maaşına haciz konan işçilerin işten atılacakları iddialarına ise Tekin, şöyle konuştu:
     TTKda hacizli işçiler işten atılacakmış. TÜİK verilerine baktığımızda 41 milyon 300 bin borçlu yurttaş var Türkiyede. Herhangi bir kamu binasına gidin, memur ve işçinin yüzde 90ı borçludur. Her haciz geleni işten atarsak bu işin içinden çıkamayız. Bu yanlıştır. Her borçluyu işten atamazsınız.
    
     -Gazetecilerin yıpranma payı-
    
     Bir gazetecinin gazetecilerin yıpranma paylarının geri verilmesi konusundaki düşüncelerini sorması üzerine Tekin, şöyle konuştu:
     AK Parti insanlara önce eşeği kaybettiriyor sonra bulduk diyor. Yıpranma payı zaten vardı, 2008de bu hak ellerinden alındı gazetecilerin. Herhangi bir şey verilmiş değil. Gasp edilmiş haklar geri verildi. Verirken de bin bir numarayla başka şeylerde verildi. Örtüleme yapıldı.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER