CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı, Hatayda

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı, Hatayda -Sarı: -Türkiyenin Orta Doğuda yardımcı oyuncu rolünü kabul edemeyiz


HATAY (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, Türkiyenin Orta Doğuda yardımcı oyuncu rolünü kabul edemeyiz dedi.
     Sarı, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçini ziyaretinde yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunun katılımıyla düzenlenen, Suriyede yaşanan olayların Türkiyeye ve Hataya etkileri konulu toplantının çok önemsenmesi gereken bir etkinlik olduğunu söyledi.
     Gerek Hatayda gerekse diğer sınır illerinde oluşan koşulların hükümetin yönettiği kötü dış politikanın sonucu olduğunu ileri süren Sarı, Türkiyenin hem Orta Doğuda hem de dünyada saygınlığı hissedilen bir ülke konumuna gelmesinin beklentisi içinde olduklarını kaydetti.
     Komşu ülkelerle kesinlikle sorun yaşamak istemediklerini belirten Sarı, şöyle konuştu:
     Halkların acı çekmesine katkı sunacak her türlü adımı istemiyoruz, halkların kardeşliğini bozacak çabaların içinde olmak istemiyoruz, Türkiyenin Orta Doğuda yardımcı oyuncu rolünü kabul edemeyiz. Türkiye, Cumhuriyetin ilk yıllarındaki saygın konumuna yeniden getirilmeli bu yüzden Türkiye Orta Doğuda barış yanlısı bir dış politikayla sürece müdahil olmalı dedi.
     Sarı, Hatayda, Suriyedeki gelişmelerden dolayı, yaşananların bir de insani boyutu olduğunu, Türkiyenin gelen sığınmacılardan kaynaklanan çok büyük bir yükü bulunduğunu ve sığınmacıların durumlarını kaygıyla izlediklerini kaydetti.
     ATSO Başkanı Çinçin de Orta Doğuda hem Hatayı hem de Türkiyeyi olumsuz bir şekilde etkileyen çok zor bir sürecin yaşandığını ifade etti.
     Orta Doğuda yaşanan gelişmelerin Hatayı hem siyasi, hem ekonomik hem de sosyal olarak çok olumsuz etkilediğini savunan Çinçin, Hatayın gerek insan gerekse yük taşımacılığında çok önemli bir filoya sahip olduğunu, fakat Cilvegözü Gümrük Kapısının kapanmasıyla nakliye sektörünün çok büyük bir sekteye uğradığını söyledi.
     Çinçin, Hatay tüccarı olarak Orta Doğuda bir İsrail-Arap barışının yaşanmasını beklediklerini, bir an evvel de komşu ülke Suriyede barış ve huzurun tesis edilmesini umduklarını kaydetti.
     Ziyarette CHP il yönetiminin yanı sıra ATSO yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu.
    
     Muhabir: Abdulgafur Kılıç / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Sarı, Hatayda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER