CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, Bodrumda

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, Bodrumda -Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran: -CHP olarak demokrasi paketi önerimiz olmuştu, özellikle kuvvetler ayrılığı ve yargının bağımsız olması çerçevesinde. Bunlar eğer ciddiye alınmazsa hük


MUĞLA (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, CHP olarak demokrasi paketi önerimiz olmuştu, özellikle kuvvetler ayrılığı ve yargının bağımsız olması çerçevesinde. Bunlar eğer ciddiye alınmazsa hükümetin oyları çok daha aşağı düşecektir dedi.
     CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, Bodrumda partisinin ilçe başkanlığını ziyaret etti.
     Oran, ziyarette yaptığı konuşmada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın yasama döneminin ortasında kabine değişikliği yaptığını belirtti. Bu durumun vatandaşın Adalet ve Kalkınma Partisine verdiği teveccühün artık ciddi anlamda sorgulandığının göstergesi olduğunu ifade eden Oran, Elimize gelen kamuoyu araştırmalarında, AK Partinin oyu yüzde 7-8 oranında düşmüş durumda. Özellikle İçişleri Bakanlığının alanındaki konularla ilgili çok ciddi demokrasi, insan hakları, basın özgürlüğü, temel hak ve özgürlükleri konusunda şikayetler var. Dolayısıyla Başbakan bunu idrak etmiş görünüyor dedi.
     Milli Eğitim Bakanlığının dini eğitimle ilgili çalışmalarında sorunlar olduğunu ve çocukların mağdur edildiğini ileri süren Oran, bu konuda da vatandaşın tepkisi olduğunu ve bunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın da idrak ettiğini ifade etti.
     Sağlık alanında da ticaretleşmenin söz konusu olduğunu ve bu durumun da vatandaşın tepkisine neden olduğunu belirten Oran, 4 bakan değişti ama zamanlama olarak kafamızda soru işareti bulunuyor. Bir anlamda yasama döneminin yarısında bir değişiklik idrak etmiş ama artık vatandaşın bu hükümete güveni kalmadı. Dolayısıyla önümüzdeki yerel seçimde tepkisini vatandaş sandıkta gösterecek diye konuştu.
     Bir hükümetin görevinin o ülkede yaşayan insanların, can ve mal güvenliklerini korumak olduğunu kaydeden Oran, insanların telefonda birbirleriyle konuşamaz hale geldiğini, kapıları çaldığı zaman yürekleri hopladığını öne sürdü. Yargıyla ilgili insanların çok ciddi endişesi bulunduğunu savunan Oran, CHP olarak demokrasi paketi önerimiz olmuştu, özellikle kuvvetler ayrılığı ve yargının bağımsız olması çerçevesinde. Bunlar eğer ciddiye alınmazsa hükümetin oyları çok daha aşağı düşecektir dedi.
     Eğitim, sağlık, işsizlik, terör sorunlarında somut adım atılmadığını iddia eden Oran, hükümetten bu alanlarda çözümsel çalışmalar beklediklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Ali Ballı / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Oran, Bodrumda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER