CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin, Neşet

CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin, Neşet Ertaşı ziyaret etti -Keskin: Kendisinin şuuru yerinde, neşeli. Olumsuz bir şey görmedim -(9 Eylül kutlamaları sırasında Bakan Günayın protesto edilmesi) Böylesine önemli simge günü insanları


İZMİR (A.A) - İzmirde önceki gün hastaneye kaldırılan Türk Halk Müziği sanatçısı ve söz yazarı Neşet Ertaşı ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, Ertaşın durumuna ilişkin, Kendisinin şuuru yerinde, neşeli. Olumsuz bir şey görmedim dedi.
     Keskinin, Medical Park İzmir Hastanesindeki Ertaşı ziyareti, basına kapalı gerçekleşti.
     Ziyaret sonrası Ertaşın durumuyla ilgili bilgi veren Keskin, Ertaşın moralinin yerinde olduğunu, ailesinin desteğiyle canlı ve diri gördüğünü söyledi.
     Ertaşın ciddi ve özenli bir tedavi gördüğünü kaydeden Keskin, Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlunun da selamını, geçmiş olsun dileklerini ilettik. Kendisinin şuuru yerinde, neşeli. Olumsuz bir şey görmedim. Kendisine 27 yıl önce yurtdışına çıkmak mecburiyetinde kaldınız, bütün konserlerinde uğradığınız haksızlığın yüksünmesi içinde olmadınız, örnek bir insan oldunuz dediğimde olgun insanlar yapılan yanlışların tutsağı olmaz dedi diye konuştu.
     Medical Park İzmir Hastanesi Başhekim Yardımcısı Zeki Hozer de Ertaşın genel durumunun iyi olduğunu, korkulacak bir durum bulunmadığını belirtti. Ertaşın genel tedavisinin bir bölümünü yaptıklarını ifade eden Hozer, 7 gün içinde taburcu edeceğiz. Kısıtlı olarak ziyaretçi kabul etmeye başladı dedi.
    
     -9 Eylül kutlamalarında Günayın protesto edilmesi-
    
     CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin, bir gazetecinin İzmirde 9 Eylül kutlamaları sırasında Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayın protesto edildiğini hatırlatması üzerine, şöyle konuştu:
     Adalet ve Kalkınma Partisi yalnız 9 Eylülde insanlarımızın beklentisinin aksine kararlar almadı. Geride kalan yıllarda terör, deprem bahanesiyle Türkiye için simge olmuş birtakım günlerin kutlanması engellendi. Toplumların zihinlerinden silinmemesi gereken simge günler vardır. 9 Eylül de ulusal bağımsızlık mücadelemizin başarıyla neticelendiği tarihtir. Küllerinden yepyeni bir Türkiye Cumhuriyeti devletinin doğuşuna adım atıldığı süreçtir. Böylesine önemli simge günü insanlarımızın zihninden silmeye çalışmanın elbette demokratik bir tepkisi olacaktır. Siz kendi ütopyanızı topluma birtakım kirli yöntemlerle kabul ettirmeye çalışırsanız, bunu kabul etmeyen insanlar da demokrasinin, yasaların çerçevesinde tepkilerini koyacaktır.
     Bakana yönelik tepkinin, Günayın şahsıyla ilgili olmadığını ifade eden Keskin, Siyasi iktidarın Türkiyenin genelinde yapmış olduğu olumsuzluklara karşı, İzmir halkının demokrasiye, cumhuriyetin temelindeki ideolojik tercihlere sahip çıkmasının ortaya çıkardığı bir olumsuzluktur. Umuyorum siyasal iktidar İzmirdeki yurttaşlarımızın ortaya koyduğu bu demokratik refleksten gerekli dersi alır diye konuştu.
     Keskin, iktidarın daha önce de 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına halkın katılımını engellediğini savunarak, iktidar mensubunun böyle bir tepki göreceğini önceden düşünmesi gerektiğini, İzmirlileri kutladığını söyledi.
    
     Muhabir: Halil Şahin
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Keskin, Neşet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER