CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın: -Bu yasanın adı büyükşehir yasası değil, bütün şehir yasasıdır (Fotoğraflı - Görüntülü)


BALIKESİR (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Büyükşehir Belediye Kanunu ile ilgili, Bu yasanın adı büyükşehir yasası değil, bütün şehir yasasıdır dedi.
     Günaydın, Salih Tozan Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen 6360 sayılı Büyükşehir Kanunu ile ilgili bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, Büyükşehir Yasası ile hükümetin, Türkiyeyi tek adam rejimine sürüklediğini öne sürdü.
     6 Aralık 2012de yayınlanan yasa yükümlerinin, geçiş süreci sonrasında tamamının yürürlüğe gireceğini belirten Günaydın, yasanın, Türkiyeye, Balıkesire ve Balıkesirin köylerinde yaşayanlara neler getirip getirmeyeceğinin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
     Bu yasanın adı büyükşehir yasası değil, bütün şehir yasasıdır diyen Günaydın, şöyle konuştu:
     Aslında Türkiyede, nasıl tek bir adam rejiminin yerleştirmeye çalıştığınızın örneklerini veriyorsunuz. Nutuk atmaya gelince milletin idaresi ama uygulamaya gelince baskıcı, totaliter, tek adam rejimi. Burada bir samimiyet yoktur. Mesele bununla da sınırlı değildir. Bugün bu yasayla Türkiyedeki, her iki belediyeden birisi kapatılıyor. AKP iktidarı diyor ki, şu belediyeler olmasa, yerel yönetimler olmasa, o kadar güzel idare ederim ki.
     Kafa aynı kafa arkadaşlar değişmez. Yüzyıllar geçer ama kafa değişmez. Çünkü bunların milletin idaresinden anladıkları şey ancak baskıladıkları, domine ettikleri, kul haline getirebildikleri vatandaştır. Türkiyedeki 2951 belediyeyi, 1400 belediyeye düşürüyorsunuz, yani 1600e yakın belediyeyi kapatıyorsunuz.
     Toplantıya, CHP Balıkesir il ve merkez ilçe teşkilatı üyeleri, belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri katıldı.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı / Ramazan Demir / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER