CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın: Köyler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın: Köyler kapatılarak yerel yönetim yapılıyorsa, okullar kapatılarak da milli eğitim reformu yapılabilir o halde


BALIKESİR (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Köyler kapatılarak yerel yönetim yapılıyorsa, okullar kapatılarak da milli eğitim reformu yapılabilir o halde dedi.
     Günaydın, Burhaniyede düzenlenen Türkiye Kent Konseyleri 10. Buluşmasının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiyede 2 bin 951 belediye olduğunu ve sadece 146 belediyenin kent konseyleriyle çalıştığını söyledi.
     Milletvekili Sayın Kazım Kurtun İçişleri Bakanlığına verdiği soru önergesinden aldığı yanıtta bakanlık Türkiyede 96 kent konseyinin olduğunu söylüyor diyen Günaydın, Bu istatistikten hangisi doğru bilmiyorum ama şu doğrudur ki 2 bin 951 belediyenin aşağı yukarı 30da birinde kent konseyi yapılanmasının kurulmuş olması yerel demokrasi alanında daha kat edeceğimiz çok yolun olduğunu bize gösteriyor ifadelerini kullandı.
     Günaydın, 2009 seçimlerinde 2 bin 950 belediye için yarış yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:
     Şimdi Türkiyedeki her iki belediyeden biri kapatılıyor ve 30 Mart 2014de yapılacak seçimlerde bin 389 belediye için yarış yapılacak. Yani biz Türkiyedeki her iki belediyeden birini kapattık. Peki kime sorduk kapatırken- Belde belediyelerini kapatırken belde halkına sorduk mu- Ben şimdi soruyorum, köyler kapatılarak yerel yönetim yapılıyorsa, okullar kapatılarak da milli eğitim reformu yapılabilir o halde. Bunun da yerel demokrasiye aykırı bir davranış olduğunun altını çizmek isterim. Nihayetinde Türkiyedeki 34 bin 500 köyden 16 bin 500ü, yani her iki köyden birisi köy tüzel kişiliği kaldırılarak mahalleye dönüştürülüyor.
    
     Muhabir: Hakan Firik / Burak Akay
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Günaydın: Köyler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER