CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya: -Sendikalar Kanunu bu haliyle çıkarsa Anayasaya aykırı bölümleri çok, biz CHP olarak yasal süresi içinde Anayasa Mahkemesine götüreceğiz


SAMSUN (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Sendikalar Kanunu bu haliyle çıkarsa Anayasaya aykırı bölümleri çok, biz CHP olarak yasal süresi içinde Anayasa Mahkemesine götüreceğiz dedi.
     Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Samsuna gelen Akkaya, CHP İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.
     Erken seçimden kaçmadıklarını belirten Akkaya, şöyle devam etti:
     Biz ana muhalefet partisiyiz, yarın seçim olsa seçime hazırız. Ama AKPnin bir oldu bittiyle Meclisi yok sayarak, ben çoğunluk partisiyim, istediğimi yaparım anlayışına da karşıyız. Bu bütün partilerin ortak kararıyla olması gereken bir olaydır. AKP, 31 Martta seçim mi yapılır derken, aslında geriye dönüp bakması lazım. 1994ten bugüne baktığımız zaman 5 yılda bir yapılan seçimler hep 31 Martta olmuştur. Bundan önce sert kış yoktu da 2014 yılı Mart ayında yapılacak seçimler öncesinde sert kış mı olacakmış- Bununla kimseyi kandırmasınlar.
     Yerel seçimlerin erken yapılması konusunda bizim bir sorunumuz ve problemimiz yok ama biz Yerel Yönetimler Yasasının bu haliyle geçmesi durumunda AKPnin teklifine sıcak bakmıyoruz diyen Akkaya, AKP ve MHP ikisi bir oldular, Anayasa maddesini değiştiremediler, orada suçu CHPye atıyorlar. 13 ilin yeni büyükşehir belediyesi olmasına bir itirazımız yok ama 29 il özel idaresinin kapatılması, köylerin mahalle haline getirilmesi kabul edilemez ifadelerini kullandı.
     TBMMde görüşülen Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu tasarısına değinen Akkaya, tasarının ILO normlarına uygun bir yasal düzenleme olmadığını iddia etti.
     Akkaya, yasanın sendikal örgütlülüğün önünü açan maddeler içermediğini savunarak, şunları kaydetti:
     Toplu sözleşme prosedürünün ağırlaştığı bir süreci görüyoruz burada. Kabul edilebilir değil. Özellikle 30 kişinin altında çalışanların iş güvencesinin ortadan kaldırılması Anayasanın eşitlik ilkesine de aykırıdır. Sendikalar Kanunu bu haliyle çıkarsa Anayasaya aykırı bölümleri çok, biz CHP olarak yasal süresi içinde Anayasa Mahkemesine götüreceğiz.
    
     Muhabir: İlyas Gün
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER