CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya: -AKPnin, dış politikadaki yanlış uygulamalarıyla, özellikle Suriye politikasıyla terörün arttığının farkına varması lazım


ESKİŞEHİR (A.A) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, AKPnin, dış politikadaki yanlış uygulamalarıyla, özellikle Suriye politikasıyla terörün arttığının farkına varması lazım dedi.
     Akkaya, partisinin Eskişehir İl Teşkilatı binasında düzenlediği basın toplantısında, her gün şehit haberleriyle uyandıklarını belirterek, dün 7 şehidin daha olduğunu anımsattı.
     Şehitlere Allahtan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara da şifa dileyen Akkaya, şöyle konuştu:
     Terörün son zamanlarda artmasının AKPnin yanlış politikaları yüzünden olduğu gerçek. AKP, bunu kabul etmek zorunda. AKP halkla bu konuda yüzleşmek zorunda. AKPnin içinde değerli ve duyarlı insanlar var. Onlar da korkuları bir kenara atıp AKPnin bu yanlış politikalarıyla yüzleşmesine katkı sağlamalı. Bu akan kanın durması için AKPnin duyarlı insanları, bu konunun gereğini yapmak zorunda. AKPnin, dış politikadaki yanlış uygulamalarıyla, özellikle Suriye politikasıyla terörün arttığının farkına varması lazım. Terör, gemi azıya aldı. AKP, 2002de olduğu gibi komşularıyla sıfır sorun politikasını hayata geçirmelidir. Bizim, terörün ortadan kaldırılması, anaların ağlamaması için uzattığımız eli, AKP yakalamalıdır.
    
     -4+4+4 yeni eğitim sistemi-
    
     Akkaya, 4+4+4 yeni eğitim sisteminin Türkiyeyi karanlığa götüren, sorunlu bir eğitim sistemi olduğunu iddia ederek, şunları bildirdi:
     Bu eğitim sistemiyle CHP olarak Mecliste ne kadar mücadele ettiğimizi hepiniz biliyorsunuz. Bunun sivil toplum örgütleriyle güçlenmesi lazım. Sendikalar ve sivil toplum örgütleri bunu yapmaya çalışıyor. 4+4+4 çocuk gelinlerin ve işçilerin artacağı bir sistem. 4+4ten sonra artık öğrencilerin liseye devam mecburiyeti yok, isterlerse açık liseye gidebilecekler. Bunun için de bir yaş haddi yok. Çocuk işçiliğin hortlayacağı bir süreç yaşanacak. Bütün politikanın temel amacı bu. Türkiyeyi Çinlileştirmek. Ucuz emek sömürüsünün alabildiğine sınırsız bir şekilde uygulandığı bir ülke yaratmak içindir.
     Toplantıya, CHP Eskişehir milletvekilleri Süheyl Batum ve Kazım Kurt, CHP İl Başkanı Erman Gölet ve partililer katıldı.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER