CHP Gebze İlçe Başkanı Tatar:

CHP Gebze İlçe Başkanı Tatar: -İnönü Çamlık Parkındaki İnönü büstü yerine konulmalı


KOCAELİ (A.A) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar, İnönü Çamlık Parkındaki İsmet İnönü büstünün yerine konulması gerektiğini söyledi.
     Tatar, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, 1990 yılında Belediye Başkanı Mehmet Emin Akın döneminde yaptırılan İnönü Çamlık Parkının Kent Meydanı Projesi kapsamında kaldırıldığını, parkın içindeki İsmet İnönü büstünün de kaldırıldığını ancak meydanın tamamlanmasına rağmen büstün yerine konulmadığını belirtti.
     Tatar, şöyle konuştu:
     2 Kasım Cuma günü yapılan belediye meclis toplantısında grubumuz Belediye Başkanı Adnan Köşkere konuyu sordu, Köşker ise büstten haberi olmadığını söylemiştir.
     Park içinde Kurtuluş Savaşımızın önderlerinden ve cumhuriyetimizin kurucularından, halkın ortak değeri İsmet İnönünün bir büstü vardı. Kent Meydanı yapılırken büst kaldırıldı. İnönü Çamlık Parkındaki İnönü büstü yerine konulmalı. Parka, İnönü adının yeniden yazılıp yerleştirilmesi, keza üzerine Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur sözleri de yazılmalı.
    
     Muhabir: İsa Turhan
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber CHP Gebze İlçe Başkanı Tatar: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER