CHP Eskişehir Milletvekili Batum:

CHP Eskişehir Milletvekili Batum: -Özel yetkili mahkemeler kalkmıyor


ESKİŞEHİR (A.A) - CHP Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, Özel yetkili mahkemeler kalkmıyor dedi.
     Batum, CHP İl Başkanlığınca bir otelde düzenlenen değerlendirme toplantısında, özel yetkili mahkemelerle ilgili yasanın iki günlük çalışmanın ardından kabul edildiğini söyledi.
     Yasanın kabulünden sonra, Özel yetkili mahkemeler tarih oldu diye yorumlar yapıldığını belirten Batum, Özel yetkili mahkemeler kalkmıyor. Yasanın metninde özel yetkili mahkemelerle ilgili tek düzenleme yok diye konuştu.
     Batum, çalışmalar sırasında özel yetkili mahkemeler konusunda birçok öneri sunduklarını, ancak dikkate alınmadığını savundu.
     Özel yetkili mahkemelerin, Ceza Muhakemesi Kanununun 51, 52 ve 250nci maddelerinden alınarak, Terörle Mücadele Kanununun 10uncu maddesine konulduğunu dile getiren Batum, Ahlak ve etik dışı uygulamayla son saniyede taslak getirdiler. Yani yerine bölgesel ağır ceza mahkemeleri geldi. Şimdi nur topu gibi bir özel yetkili mahkememiz daha oldu. Bunu tüm Eskişehir halkının bilmesini isterim ifadelerini kullandı.
     CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt da muhalefet partisinin görevinin, olumsuzları tespit ederek çözümünü iktidar partisinden istemek olduğunu anımsattı.
     Bu doğrultuda Eskişehir halkının verdiği oyların takipçisi olduklarını anlatan Kurt, yaz tatili süresince partinin en küçük mecraya kadar ulaşmasını sağlayarak üzerlerine düşeni yapacaklarını kaydetti.
     CHP İl Başkanı Erman Gölet ise kongre süreçlerinin sonuna geldiklerini ve bu süreçte başarılı bir demokrasi sınavı verdiklerini belirterek, şöyle konuştu:
     Stadyum konusunda yapılan uygulamalar, Eskişehir halkının AKP iktidarı tarafından yok sayıldığının bir göstergesidir. Ben yaparım, olur mantığıyla Eskişehirdeki kent yöneticileri ve halkının iradesi maalesef yok sayıldı. Stadyum yerinin seçiminin yanlış olduğunu bir yıl önce de söyledim. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir mantık olamaz.
     Toplantıda, CHP Tepebaşı İlçe Başkanı Vural Yörük ve Odunpazarı İlçe Başkanı Erdal Çakıcıer hazır bulundu.
    
     Muhabir: Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber CHP Eskişehir Milletvekili Batum: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER